Piacon a Microsoft antivírus szoftver

Milkovits Gábor, 2006. május 31. 20:18
A Microsoft hivatalosan megkezdte Windows OneCare Live antivírus terméke forgalmazását az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy a szoftverkonszern három év után beváltotta ígéretét.
A OneCare a tengerentúlon 50 dollárba kerül, amiért a felhasználók egy háztartásban három PC-n használhatják a szoftvert, egy éven keresztül. A nagyobb antivírus-cégek, például a Symantec, a McAfee, vagy a Trend Micro hasonló termékeihez képest ez mindenképpen versenyképes árnak számít, ráadásul egyes forgalmazók különféle csomagok részeként még olcsóbban is kínálhatják majd a biztonsági alkalmazást. A riválisok persze nem fogják egykönnyen feladni a versenyt: a McAfee egy „Falcon” kódnevű termékkel készül előrukkolni hamarosan, míg a Symantec jelenleg egy „Genesis” nevű projekten dolgozik. Az IDC adatai szerint az antivírus termékek piaca mintegy 4 milliárd dollárra rúg, 2009-re azonban elérheti akár a 7,3 milliárdot is.

A Microsoft a OneCare antivírus szoftvert az elkövetkező 12 hónap során világszerte forgalomba kívánja hozni. A vállalat még 2003-ban, a GeCad Software nevű román fejlesztőcég megvásárlásakor jelentette be, hogy egy ilyen megoldást szeretne piacra dobni a közeljövőben. Az első tesztverzió tavaly júliusban jött ki, idén áprilisban pedig több tízezer, a programban részt vevő felhasználó választotta a kedvezményes, évi 20 dollárba kerülő szolgáltatási ajánlatot. A OneCare-t a Microsoft elsősorban azoknak a Windows-felhasználóknak szánja, akik nem használnak antivírus szoftvert, vagy pedig hagyták lejárni jelenlegi alkalmazásuk érvényességét, és váltani szeretnének. A cég saját becslései szerint ez a két réteg együttesen a magánfelhasználók mintegy 70%-át teszi ki.

Kulcsszavak: Microsoft security vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09