Pirate Bay-esek DOS-támadása a svéd kormányzati szerverek ellen

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 4. 19:27
Miután a héten a svéd bűnüldöző szervek leliltották a több mint egymillió regisztrált taggal rendelkező The Pirate Bay BitTorrent oldalt, az illegális tartalomszolgáltató felhasználói mély felháborodásuknak adtak hangot, és több városban is tüntetéseket szerveztek, illetve hacker-támadásokat intéztek a hivatalos intézmények számítógépes rendszerei ellen.
Az Aftonbladet hírmagazin ugyanis arról számolt be, hogy a vasárnapra virradó éjjelen úgynevezett DoS-támadás áldozatává váltak a kormányzati szerverek, melynek következtében elérhetetlenné váltak annak weboldalai. A lap értesülései szerint a mostani akciót is ugyanazon a Pirate Bay bezárása ellen tiltakozó személyek hajtották végre, mint akik csütörtökön ugyanezzel a módszerrel támadást hajtottak végre a rendőrség szerverei ellen.
Ma délelőttre ismét elérhetővé váltak a kormányzati site-ok, azonban az illetékesek egyelőre csak annyit közöltek, hogy csakis alapos kivizsgálás után tudják majd megmondani, hogy valójában mi is okozta az összeomlást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05