A Ciscónál a labda Frankfurtban

forrás Prim Online, 2006. június 7. 19:32
A Cisco Systems építette ki a frankfurti Commerzbank Arena informatikai infrastruktúráját, amely a 2006-os németországi futball-világbajnokság alatt már adatátviteli, IP-telefonos és vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújt.
A Cisco Gold minősítésű partnerével, a T-Systems GmbH-val közösen kivitelezett projekt mindössze négy hetet vett igénybe, így az üzemeltető 2006. május 26-án hivatalosan is átadta a stadiont a FIFA megbízottainak.

A nagyszabású felújítási projekt keretében a meglévő hálózatot cserélték le a Cisco végponttól végpontig terjedő, IP alapú egységes kommunikációs rendszerére, amely valamennyi adatátviteli, vezeték nélküli és hangátviteli szolgáltatást biztosítja, ráadásul nagyon egyszerűen és költséghatékonyan, egyetlen központi helyről felügyelhetően. A teljesen redundáns hálózati architektúra révén az üzemeltetők biztosak lehetnek abban, hogy a beléptető és központi megfigyelő rendszerek folyamatosan maximális megbízhatósággal működnek.

A Cisco IP-telefonok és a Cisco Unified CallManager híváskezelő rendszer a Commerzbank Arena teljes területén, az irodákban, a VIP-várókban és a sajtópáholyokban is biztosítják a kommunikációt. A Cisco hálózata a valós idejű alkalmazások rangsorolásával garantált szolgáltatásminőséget nyújt. A nyílt hálózati architektúra lehetővé teszi külső fejlesztésű alkalmazások bevezetését is.

A belépőjegyek WLAN-on keresztül, biztonságosan ellenőrizhetők PDA készülékekkel


Mivel az arénát üzemeltető Stadion Frankfurt Management GmnH (SFM) elsődleges fontosságot tulajdonít az ügyfelek elégedettségének, a jegyirodákban korszerű vezeték nélküli és mobil technológiákat vetnek be a jegykezelés leegyszerűsítése és a visszaélések megelőzése érdekében. A jegyek online is megvásárolhatók a Commerzbank Arena rendszereihez kapcsolódó kioszkoknál. Az épület több pontján szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő, vezeték nélküli hotspotok találhatók, amelyek vezeték nélküli hálózati hozzáférést nyújtanak a PDA technológián alapuló mobil jegyolvasókkal dolgozó munkatársaknak. Ez az infrastruktúra segíti a szervezőket az esetleges rendellenességek észlelésében, és támogatja a VIP-területre belépők ellenőrzését is.

Szélsőséges körülményekre tervezett PDA eszközöket használnak a Commerzbank Arena új, készpénz nélküli fizetőrendszerében is, amelyet "PayClever" névre kereszteltek. A PDA-k a Cisco hotspotjain keresztül egyeztetik az adatokat a kereskedelmi szerverrendszerekkel, ami nagyon biztonságossá teszi a készpénz nélküli fizetések feldolgozását. A nagyteljesítményű, jól méretezhető WLAN-infrastruktúra segítségével megvalósulhatnak az SFM azon elképzelései, hogy a Commerzbank-Arena emelt szintű üzleti és rendezvényközponttá, illetve világszínvonalú sportrendezvények helyszínévé váljon.

A tervek szerint a hálózatba integrálnak további alkalmazásokat, így videomegfigyelő rendszert, épületautomatizálási, valamint interaktív szolgáltatásokat, amilyen például az igény szerint letölthető videoműsor ("video-on-demand").
Kulcsszavak: Cisco sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05