Összekapcsolható lesz a Nintendo DS és a Wii

Milkovits Gábor, 2006. június 11. 18:11
Iwata Satoru, a Nintendo elnöke hivatalosan megerősítette, hogy a GameCube-GameBoy Connectivity párosításhoz hasonlóan az új Wii játékkonzol és a hordozható DS is képesek lesznek komplex módon együttműködni.
A közös alkalmazások között szerepel, hogy egyrészt a DS kezelőfelületéről is irányíthatóak lesznek a Wii játékok, azaz magáról az érintőképernyőről is, másrészt pedig a DS játékok is játszhatók lesznek tv-képernyőn, a Wii közvetítésével. Ezen felül egyes játékok, például a sajtótájékoztatón demonstratív céllal használt Pokemon Battle Revolution (Wii) és Pokemon Diamond and Pearl (DS) játékok a DS-ről vezérelve, kombinált módon jelennek meg a tv képernyőn. Emellett a Wii-n keresztül, illetve annak internetes kapcsolatát felhasználva elérhető a DS Station játékletöltő weboldal, illetve annak szolgáltatásai is.

A negyedik negyedévben megjelenő Wii játékkonzollal kapcsolatban a legújabb, hivatalosan meg nem erősített információ az, hogy a Nintendo azonnali üzenetküldő szolgáltatással is felruházná a készüléket. Az online sajtó egy elfogadtatásra benyújtott szabványügyi kérelem alapján írja ezt, az azonban egyelőre változatlanul nem egyértelmű, hogy a gyártó végül is mennyire sokrétű internetes funkciókat kíván majd adni a konzolnak.
Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09