Folyamatos informatikai fejlesztés a Coop csoportnál

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 13. 10:09
A Coop csoport folyamatosan fejleszti informatikai hálózatát, amelyre az elmúlt években több százmillió forintot fordított - tájékoztatták az MTI-t a Co-op Hungary Zrt.-nél.
Deé Istvánné, az informatikai divízió vezetője az MTI-nek elmondta: az úgynevezett Coop Integrált Rendszer kialakítását 2002-ben kezdték meg. A kialakított informatikai hálózat magába foglalja a cégcsoport valamennyi szervezetét, és azok működésére úgynevezett standard megoldásokat tartalmaz.

A rendszert azért hozták létre, hogy a Coop boltokban az informatikai támogatással növekedjen a hatékonyság. Így a különböző vezetői szinteken és a kereskedelmi egységekben is a legszélesebb körben állnak rendelkezésre azok az információk, amelyek az optimális kereskedelmi döntéseket megalapozzák.

A fejlesztések eredményeit a cégcsoport tagjai folyamatosan üzleti lehetőségeik figyelembe vételével vezetik be. Hétfőn már meghaladta a 100-at a Coop Integrált Rendszert használó Coop üzletek száma. Ezen a napon egyszerre 3 cég - az Unió Coop Zrt., a Coop Szeged Zrt., valamint a Galga-Coop Zrt. - egy-egy üzlete vezette be az integrált informatikai rendszer használatát.

A Coop csoport múlt évi árbevétele elérte a 375 milliárd forintot. Ebből 253 milliárd forintot tett ki a Coop üzletlánchoz kapcsolódó mintegy 3 ezer bolt forgalma. Fejlesztésre tavaly mintegy 3 milliárd forintot fordítottak. A csoport éves árbevétele a tervek szerint az idén meghaladja a 400 milliárd forintot.

Kulcsszavak: fejlesztés hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09