Mobiltévézés az LG-vel a foci-VB alatt

forrás Prim Online, 2006. június 13. 13:04
A világ negyedik legnagyobb mobilgyártója, az LG Electronics piacra dobta a világ első UMTS (WCDMA) TDMB (földi digitális multimédiasugárzásra képes) mobiltelefonjait Európában. Az LG 400 darab LG-V9000-es készüléket biztosított a Münchenben megrendezett TDMB World Cup Trial Service Conference résztvevőinek.
Az LG-V9000-et a futball világbajnokság bizottságának tagjai és a nemzetközi média képviselői tesztelhetik a próbaüzem során, így bárhol is legyenek, folyamatosan nyomon követhetik a pályán zajló eseményeket. Az LG erősíteni kívánja a mobil televíziózás területén betöltött pozícióját, ezért olyan készülékeket fejleszt ki, amelyek kompatibilisek minden közvetítési szabvánnyal, beleértve a TDMB (földi digitális multimédiasugárzás), az SDMB (műholdas digitális multimédiasugárzás), a DVB-H (Digitális műsorsugárzás mobilkészülékekre) és a MediaFLO műsorszórási technológiákat.

Az LG V9000-es készülékeket adott a BLM (Bajor Kereskedelmi Műsorközvetítést Felügyelő Hatóság) tagjainak is. Az LG-V9000 jelenleg az egyetlen olyan mobil TV telefon, amely megfelel a BLM technológiai követelményeinek, ezért a legjobb minőségben képes közvetíteni a foci-VB-t az európai vásárlóknak.

A Hutchison távközlési szolgáltató együttműködésével az LG idén áprilisban dobta piacra U900-as modelljét, a világ első kereskedelmi forgalomban kapható UMTS (WCDMA) DVB-H telefonját. Olaszország legnagyobb 3G távközlési szolgáltatója a Hutchison rendelkezik a 2006-os Világbajnokság kizárólagos DVB-H közvetítési jogaival és a cég az összes mérkőzést közvetíteni fogja az ’La3’ szerviz csatornáján. Az olasz bázis stabilizálódása után a Hutchison világszerte elérhetővé kívánja tenni az LG UMTS (WCDMA) DVB-H telefonjait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09