Az eBay-en landoltak a titkos minisztériumi adatok

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 13. 19:15
Az ausztriai Kurier napilap egyik szerkesztője az eBay aukciós portálon jutott hozzá egy olyan merevlemezhez, amely az ország közlekedési és technológiai minisztériumából származott.
Az illető újságíró 38,40 euróért vásárolta meg az adathordozót, amelyet ugyan formatáltak korábban, azonban annak tartalmát rekonstruálni lehetett. Az újból előhívott fájlok között olyan titkos adatok voltak mint a tiszteletdíjakat tartalmazó táblázatok illetve különböző vállalati szerződések és az azokkal kapcsolatos részletek.

A minisztérium szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy 2005 őszén selejtezték le a szóban forgó adathordozót több más számítógépes tartozékkal együtt, aztán pedig mintegy fél éven keresztül egy biztonságos helyen tárolták azokat. Ezt követően egy külső céget bíztak meg a leselejtezett merevlemezek megsemmisítésével, azonban az egyik ott dolgozó alkalmazott eltulajdonította a szóban forgó tárolóeszközt, és árverésre bocsátotta azt az eBay aukciós portálon.

Az illetékesek arra vonatkozólag nem közöltek információt, hogy vajon más a minisztériumból származó, kényes információkat tartalmazó merevlemezek is kikerülhettek-e a cég raktáraiból.
Kulcsszavak: hacker security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09