Új HP-adattárolókat gyárt a zalaegerszegi Flextronics-gyár

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 16. 09:41
A Flextronics Magyarország zalaegerszegi gyárában a Hewlett Packarddal (HP) kialakított együttműködés keretében megkezdődött a legújabb fejlesztésű LTO-magnók és a szalagos adattárolók két-két típusának gyártása - jelentették be a két cég szakmai vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, Zalaegerszegen.
Lang János, a zalai Flextronics-gyár igazgatója együttműködésük mérföldkövének nevezte a csúcstechnológiát képviselő 4. generációs - teljes magasságú - és a csökkentett méretű 3. generációs LTO-magnók, valamint az interfésszel ellátott DAT 72 és DAT 160 típusú szalagos tárolók gyártását.

A HP zalaegerszegi vezető mérnöke, Phil English szerint a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő új termékcsalád minden eddiginél nagyobb teljesítményű és megbízhatóbb adatmentési-visszaállítási képességű. Elődeikből az elmúlt négy év során 11 alaptípusban összesen 1,8 millió darab készült a zalaegerszegi ipari parkban, s a friss fejlesztésűek révén a HP várakozásai szerint tovább erősíti vezető helyét a szalagos tárolóeszközök piacán.

A korábban indított DAT 72 szalagos tárolóból az idén már 90.000, a 3. generációs LTO-magnóból eddig 100.000 darab hagyta el a gyárat - közölte a vezető mérnök az MTI-vel. Hozzáfűzte: új termékeik teljesen ólommentesek, és mindenben megfelelnek az EU közeljövőben életbe lépő károsanyag-direktívájának. A szakgárda jelenleg már az 5. és 6. generációs kutatás-fejlesztésen dolgozik.

A zalaegerszegi elektronikai gyár igazgatója elmondta, hogy ezeknek az újdonságoknak az előállításában 600 dolgozójuk vesz részt, egynegyedük kvalifikált szakember. Más jellegű termékeik - hálózati kommunikációs eszközök, nyomatott áramkörű alaplapok, mobiltelefonok felfutása eredményeként ez év első felében a  zalai gyárban 500, a vasi sárváriban pedig 700 új munkahelyet teremtettek, és az év végéig további felvételek lesznek mindkét helyen – jegyezte meg Lang János.

A Flextronics a nemrég zárult 2005-2006-os pénzügyi évben 15,9 milliárd dollár, a HP pedig 88,9 milliárd dollár árbevételt ért el. Tavaly a Flextronics Magyarország árbevétele 814 milliárd forint volt. A HP leányvállalati adatokat nem közöl.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50