D-Link 200 megabites Powerline otthoni hálózatokhoz

forrás Prim Online, 2006. június 30. 11:08
A D-Link bemutatta 200 megabites Powerline Ethernet Adapterét és csomagját, melyekkel a ház meglévő elektromos vezetékein keresztül bővíthető az otthoni hálózat. Az új D-Link Powerline adapterekkel minden Ethernet-képes eszköz könnyedén csatlakoztatható az otthoni hálózathoz, sőt, a technológia ideális az új generációs alkalmazásokhoz, így a nagyfelbontású médialejátszáshoz, a zenei fájlok megosztásához vagy akár az online játékokhoz.
A D-Link Powerline Ethernet Adapter készlet (DHP-301) két adaptert (DHP-300), egy Ethernet kábelt és egy telepítő CD-t tartalmaz. Semmilyen más kábel vagy vezeték nem szükséges az otthoni egyenáramot és a mindenhol megtalálható fali csatlakozó aljzatokat használó eszközhöz.

Az otthoni hálózathoz történ csatlakoztatáshoz mindössze két adapterre van szükség: az egyik a routerhez, a másik egy Ethernet-képes eszközhöz – például egy számítógéphez, HD TV-hez, digitális videó felvevőhöz, játékkonzolhoz, nyomtató szerverhez vagy a D-Link díjnyertes MediaLounge médialejátszóihoz – csatlakozik.

A Powerline egy olyan új kábelezést nem igénylő technológia, amely sebességével és alacsony költségével alternatívája lehet a sodort érpárú Ethernet hálózatoknak. Az újrakábelezés költséges, felfordulással jár, sőt egyenesen megvalósíthatatlan, ha a falakat vagy a mennyezetet kellene áttörni.
Kulcsszavak: hálózat D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50