Hamarosan indul a Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál

forrás Prim Online, 2006. július 1. 16:21
A Nokia Hungary Kft. a 18 éves Művészetek Völgye kulturális programsorozat keretében megrendezi az első magyarországi mobilfilm fesztivált. A Nokia NSeries támogatásával életre hívott fesztiválra bármilyen mobillal készített filmmel lehet nevezni 2006. július 15-től a www.mobilfilmfesztival.hu oldalon, vagy a Művészetek Völgye ideje alatt Monostorapátiban, a filmfesztivál helyszínén, ahol minden vállalkozó kedvű mobilos technikai segítséget kaphat filmje elkészítéséhez.
A fesztivál fődíja egy Nokia N93 multimédiás komputer, mellyel DVD minőségű filmet lehet készíteni.

Márta István, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta: "A Mobilfilm Fesztivállal egy mozgalmat szeretnénk elindítani, mert hiszünk abban, hogy életünk minden apró része lehet akár egy mobil kisfilm, örülünk annak, hogy a Nokiában partnerre leltünk a mobilvideózás népszerűsítésében."

Dér Attila, a Nokia marketing igazgatója elmondta: "A Nokia örömmel dolgozik együtt a Művészetek Völgyével a Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál megrendezésén, és Nseries készülékeivel, többek között az N93-mal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél több mobilos élhesse át a mobilvideózás élményét."

A fesztiválra két témakörű filmmel lehet nevezni: a.) a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film, b.) bármely szabadon választott témában készített film. Műfaját tekintve a film lehet etűd, dokumentum, klip, reklám, akció, montázs, riport, videoblog, animáció, celebrity, kandi, lomográfia és bármi egyéb. A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet és leadási határideje augusztus 4. péntek, 20.00. A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik.

A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál eredményhirdetése és díjkiosztója 2006. augusztus 5-én 18 órakor lesz Monostorapátiban, a Művelődési Házban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09