Az Invitel a spam visszaszorítás érdekében korlátozza e-mail forgalmát

forrás Prim Online, 2006. június 30. 12:45
Az interneten zajló e-mail kommunikáció jól meghatározott protokollok (pl. SMTP, POP3), szabványok és ajánlások alapján történik. A csatorna hatékony és kényelmes felhasználásához a résztvevőknek be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. A megfelelő működés fenntartása érdekében az internetszolgáltatók is egyre szigorúbb ellenőrzéseket végeznek mail szervereiken, ezzel próbálva a nem kívánatos forgalmat visszaszorítani.
Ennek alapján és az utóbbi hetekben megnövekedett kéretlen e-mail (spam) forgalom minimalizálása, illetve kizárása érdekében az Invitel Rt. elektronikus levelező-rendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mail szerverekről fogad leveleket, dinamikus IP címmel, illetve hiányos DNS beállítással rendelkező mail szerverekről nem. Az ezeket a mail szervereket használó feladók automatikus értesítést kapnak a sikertelen kézbesítés tényéről (ezek általában Postmaster vagy MAILER-DAEMON feladójú levelek), amelyben tájékoztatást kapnak az elutasítás tényéről, időpontjáról és okáról. Ebből a hibás beállításra is következtetni lehet.

Mivel a probléma minden esetben a feladó oldalán (a küldő szerver hiányossága miatt) jelentkezik, a küldő félnek lehetősége van arra, hogy tájékoztassa saját e-mail szolgáltatóját a beállítási problémáról. A mail szervert üzemeltetőknek pedig ellenőrizniük kell a DNS beállításait.

Az illegális e-mail forgalom visszaszorításával az Invitel szeretné tovább emelni szolgáltatásainak minőségét, és ezzel együtt az internethasználat kultúráját. Az üzleti és magánelőfizetők számára az e-mail forgalom megbízhatósága egyre nagyobb jelentőséggel bír, ezért az Invitel célja, hogy az internet fejlődésével lépést tartva ügyfelei számára minél magasabb szintű szolgáltatást biztosítson.
Kulcsszavak: spam Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50