Kaspersky Lab: a védelem új generációja

forrás Prim Online, 2006. július 3. 10:13
A Kaspersky Lab bemutatta az új Kaspersky Internet Security 6.0 termékét és a Kaspersky Anti-Virus 6.0 legújabb változatát. Mindkét termék az otthoni felhasználóknak nyújt átfogó védelmet a rosszindulatú kódok, kémprogramok és rootkitek ellen.
A Kaspersky Anti-Virus és Internet Security 6.0 egyesíti a hagyományos mintaalapú víruskeresési módszert, amely vírusleírások alapján azonosítja a kártevőket, valamint a proaktív védelmet, amely a rosszindulatú programokat működésük vizsgálatával ismeri fel, és így a hamis riasztások esélye minimálisra csökkenthető. A termék segítségével a kártevők által végrehajtott rendszermódosításokat a felhasználó egy kattintással vissza tudja vonni. A rosszindulatú kód törlésekor a Kaspersky Lab új termékei automatikusan eltávolítják az operációs rendszerből a kártevőre utaló összes hivatkozást.

A Kaspersky Anti-Virus 6.0 a rendszer erőforrásaival is gazdaságosan bánik. Mielőtt a vírusvédelmi program nagyobb erőforrás-igényű műveleteket hajtana végre, először ellenőrzi a legutóbb indított alkalmazásokat. Ha a felhasználó nagy erőforrás-igényű folyamatokat indított el, az antivírusprogram felfüggeszti saját műveleteit, felszabadítva ezzel a rendszer erőforrásait.

Az új szoftverek vizsgálati sebessége nagyobb, a vírusvédelmi frissítések letöltéséhez szükséges idő pedig kevesebb, mint a korábbi változatokban. A Kaspersky Internet Security 6.0 ezenkívül még számos fenyegetés ellen biztosít védelmet, például az adatlopás, az eltérítéses támadások, a trójai és a számítógépes bűnözést segítő programok ellen. A program emellett letiltja a bannereket és a felnyíló ablakokat is, így védve a felhasználót a tolakodó online hirdetésektől.

A Kaspersky Internet Security 6.0 olyan új rendszerrel szűri a kéretlen leveleket, amely számos fejlett szűrési technikát tartalmaz. A szoftver öntanuló Bayes-algoritmusa a felhasználók levélforgalmához igazodik, ezzel minimalizálva a levélszemét-adatbázis frissítéséhez szükséges internetforgalmat. A levélszemétszűrő felismeri a kéretlen levelekben használt grafikus elemeket, az integrált levélirányító alkalmazás pedig úgy csökkenti a forgalmat, hogy a bejövő üzenetek fejlécét anélkül ellenőrzi, hogy letöltené az üzeneteket az e-mail kiszolgálóról. A Kaspersky Lab 20 percenként frissíti a kéretlen levelek adatbázisát.

A Kaspersky Anti-Virus 6.0 potenciális veszélyforrások után kutatva az operációs rendszer minden fontos területét figyeli, és még a rejtőzködő programokat is észleli, mint például a rootkiteket. A termék az e-mailek és az internetről letöltött fájlok, weboldalak valós idejű vizsgálatával biztosítja a bejövő és kimenő adatforgalom biztonságát.

A Kaspersky Internet Security 6.0 a Kaspersky Anti-Virus 6.0 összes vírusvédelmi funkcióját tartalmazza. Az új szoftvercsomag integrált védelmet nyújt a legkülönbözőbb internetes fenyegetések - a rosszindulatú kódok, kémprogramok, hálózati csalások és kéretlen levelek - ellen.

A Kaspersky Internet Security 6.0 programcsomagban lévő tűzfal ellenőrzi a számítógép és az internet közötti adatforgalmat, és letilt minden jogosulatlan hozzáférést a felhasználói adatokhoz. A tűzfal lehetővé teszi, hogy a felhasználó különböző üzemmódokat állítson be az eltérő hálózattípusokhoz, például az internethez, az intranethez és a megbízható hálózatokhoz.
Kulcsszavak: security Kaspersky Lab

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50