A zene hangja

Kiss Ádám Zoltán, 2006. július 4. 21:09
Gyakran keresnek komolyabb hangminőségű, kimondottan zenehallgatásra tervezett hangszórókat. Mostantól a SonicGear hangszóróinak révén ebben a szegmensben is bővült a kínálat.
Eddig az Altec Lansingnak nem igazán volt konkurenciája. A SonicGear érkeztével ez a helyzet megváltozott. Már többféle igényes kinézetű, szépen szóló hangszórókészlet közül lehet választani. A hatféle típus mindegyikére jellemző az igényes kialakítás. A nagyobb darabokon igényes, de nem giccses, túlcsicsás kijelzők gondoskodnak a látvány fokozásáról. Az Evo 500FX, illetve az Evo K550FX típusok fekete és fehér verzióban is kaphatók, a többi sötét kivitelben létezik.

De nem sokat ér az igényes külcsín, ha nem szól szépen. A legkisebb Morro 200 kivételével mindegyik hangszóró 2.1-es. Az általunk tesztelt darabok meglehetősen kellemes hangon szóltak. A mélyládák méretüktől függetlenül tették a dolgukat. Mentesek voltak az olcsó 2.1-es hangszórók legnagyobb betegségétől, a mélynyomók nem beszéltek bele a szatellitek dolgába. A megfelelő vágásnak köszönhetően a mélysugárzók csak a mélytartományban dolgoznak, így nem rontják el a hangzásképet (hiszen a mélyhangok irányát az emberi fül nem érzékeli). Ezzel szemben a szatellitek eléggé szélessávúak ahhoz, hogy a másik nagy betegséget elkerüljék, hogy egyáltalán nincs középtartomány. Így sok információ vész el, marad a dühögés és a fülsértő csipogás.

Egyszóval kellemes meglepetést okoznak a SonicGear hangszórókészletek, melyek több változatban rendelhetők már Magyarországon is.
Kulcsszavak: zene hangszóró periféria

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50