EU: elkerülhetetlen a Microsoft tényleges pénzbüntetése

Kiss Ádám Zoltán, 2006. július 6. 22:10
Az unió versenyjogi bizottsági tagja, Neelie Kroes megerősítette a Microsoft számára kedvezőtlen döntés tényét, és bejelentette, hogy nem lát más alternatívát, mint tényleges pénzbüntetés kiszabását.
Kroes elismerte, hogy a bizottság hétfői ülésén úgy találta, hogy a Microsoft nem teljesítette maradéktalanul az EU kéréseit üzleti gyakorlatának megváltoztatásával kapcsolatban. Újságírói kérdésre, mely azt firtatta, vajon csak elméleti szankciókra, vagy valós pénzbüntetésre számíthat a vállalat, elmondta, hogy tényleges pénzbüntetést terveznek, "nem tudok elképzelni semmilyen más megoldást" - jelentette ki.

A 2004 márciusában kilátásba helyezett akár napi 2 millió eurós (kb: 2,56 millió dollár) büntetés eddig igen elméleti szinten lógott a levegőben, különösen miután a Microsoft bejelentette, hogy kész mindenben együttműködni az unióval. A két fél közti nyilatkozatcsata azonban újra és újra fellángolt, és az EU az információáramlással sem volt megelégedve. Kroes a bírság mértékéről mindössze annyit nyilatkozott: "erről nem adhatok információt", így annak nagyságrendjét sem közölte. A Microsoft vitatta az EU hétfői döntését, mivel szerintük teljesítették a bizottság kéréseit, így bármilyen büntetés igazságtalan lenne -írja a Cnet.
Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05