iPod riválist dob piacra a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2006. július 7. 11:03
Az iparág nagyobb és kisebb szereplői is próbálnak részesedni az Apple iPod sikeréből, az egyik legérdekesebb próbálkozás a Microsoft által kifejlesztett rivális lejátszó lesz.
A Microsoft által gyártandó iPod rivális hang és kép kezelésére egyaránt alkalmas lesz, és rendelkezni fog legalább egy olyan tulajdonsággal, mellyel kategóriateremtő versenytársa nem. Ez a plusz a vezeték nélküli internetkapcsolat lesz, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy PC-re történő csatlakoztatás nélkül is képesek leszünk zenét letölteni a készülékre. A vállalat képviselője szerint ezen túl szeretnék a képkezelési oldalt erősíteni, a természetesen Microsoft szoftvert használó lejátszó állítólag riválisánál nagyobb és jobb felbontású, színhűségű kijelzőt kap.

A megerősített hír azért is érdekes, mert a Microsoft eddig leginkább a szoftverterületen próbált lecsippenteni az Apple többmilliárd dolláros iPod bevételéből. Ezt jelezte az is, hogy a nagy riválisok, mint például a Samsung, a Sony vagy a Creative sorra bejelentették, Microsoft szoftverre épülő készülékeket adnak ki. A zeneipar illetékesei valószínűleg örülnek a Microsoft zeneletöltő szolgáltatással egybekötött színrelépésének, mivel sokan panaszkodtak az Apple által uralt piacon egyoldalúan meghatározott letöltési árakra, így viszont valós versenyhelyzet alakulna ki.
Kulcsszavak: Microsoft lejátszó zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05