Terjed a Staroffice8 a felhasználók körében

forrás Prim Online, 2006. július 7. 17:32
A becslések szerint már 28 000 hazai felhasználó használja a Sun Microsystems magyar nyelvű irodai szoftvercsomagját, a Staroffice8-at, mely április óta kapható a hazai szaküzletekben. A Sun Microsystems e magyar nyelvű terméke tökéletesen kezeli a nyílt forráskódú irodai dokumentumokat, s valódi alternatívát nyújt a Microsoft Office programcsomaggal szemben is, harmadannyi áron.
A StarOffice 8.0 kizárólagos hazai forgalmazója, az Open SKM Agency Kft. becslése szerint az irodai szoftvercsomag hazai becsült installációs bázisa június közepén elérte a huszonnyolcezret, a várakozásoknak megfelelően gyorsan nő tehát a Microsoft Office-hoz hasonló funkciókészlettel bíró alkalmazás csomag felhasználóinak száma.

A szoftver terjesztője, az Open SKM Agency Kft. jelenleg az Avnet Technology Solutions Kft.-vel közösen rendez workshopokat és konferenciákat országszerte, ahol a Sun megoldások bemutatása mellett open-source, alternatív megoldásokat és a StarOffice8 szoftvercsomag használatát népszerűsítik. A rendezvényeken, ahol egyaránt részt vesznek a versenyszférában és az állami szektorban dolgozó informatikusok és egyetemi oktatók, lehetőség adódik intézmények, nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, viszonteladók közötti eszmecserére, s hosszú távú kapcsolatok kialakítására.

Az eddigi konferenciák eredményeként Szegeden 420 StarOffice8 licenc talált gazdára, melyből 250-et egy helyi felsőoktatási intézmény vehetett át; a jövőben a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékén az oktatási kabinet összes gépén StarOffice8 szoftvercsomagot használnak majd, ősztől pedig Linux és Windows platformokon is oktatni fogják az irodai szoftvercsomag használatát az iskola diákjainak.

Az Open SKM Agency Kft. további meglepetésekkel is kedveskedik a fiatal felhasználóknak: hamarosan különleges verseny indul a középiskolások számára, melynek részleteit a GameStar oldalain találhatják meg a lap olvasói.
Kulcsszavak: Sun Sun-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50