Vista-felület különleges aero-designnal

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 10. 19:15
A Microsoft különleges aero-felülettel felvértezett következő generációs operációs rendszere a jelenlegi ütemterv szerint jövő év legelején kerül az üzletek polcaira. Ismeretes azonban, hogy a Vista minden funkcióját csakis a magas hárdver-követelményeknek megfelelő rendszerek lesznek képesek kiaknázni.
A Microsoft különleges aero-felülettel felvértezett következő generációs operációs rendszere a jelenlegi ütemterv szerint jövő év legelején kerül az üzletek polcaira. Ismeretes azonban, hogy a Vista minden funkcióját csakis a magas hárdver-követelményeknek megfelelő rendszerek lesznek képesek kiaknázni. A régebbi számítógépek viszont (amelyek nem rendelkeznek DirectX-9-kompatibilis grafikus kártyával) nem tudják majd kihasználni az operációs rendszerben rejlő számos lehetőséget, és többek között nem lesznek azok alkalmasak a sokat emlegetett, 3D-s aero kezelőfelület teljes pompájában való megjelenítésére sem. A Vista-Team közleménye szerint a korábbi egyszerű kinézetet számos kritika érte, ezért kénytelenek voltak azt átdolgozni, és nemrég blogjukban közzétették a Standard-, vagy Basic néven is emlegetett témáról készült első screenshoot-okat.

A tervek szerint az alap-Windows-ban, vagyis a Vista Home Basic Edition-ban csakis a Standard-felület kap helyet, azonban az összes többi verzió a különleges aero-designnal érkezik majd.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Vista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50