Egyujjas egér

Milkovits Gábor, 2006. július 12. 20:31
Az LG egy olyan speciális számítógépes egeret mutatott be, amely a szokásosnál jóval kisebb méretű, és csupán egy ujj használata elegendő a kezeléséhez.
Az eszköz elsőre egy kissé kényelmetlennek tűnik: az egyetlen hosszúkás gomb „orrésze” helyettesíti a bal, a hátulsó fele pedig a jobb oldali hagyományos egérgombokat, emellett pedig egy kis gördítő kerék is elhelyezésre került a periféria jobb oldalán. A koncepció nem az LG mérnökeinek fejében született meg, ugyanis tavaly már megjelent egy hasonló megoldás a japán Green House nevű cégtől. Az viszont, hogy ezúttal egy nemzetközi nagyvállalat is magáévá tette az ötletet azt jelentheti, hogy a terméknek esetleg lehet jövője. A nagyjából 2,5 cm széles egér mindenképpen praktikus lehet a noteszgépekhez, amelyek utálatos touchpad-je helyett a többség valószínűleg szívesebben használ egeret, a szabvány méretű PC-perifériát ugyanakkor nem túl praktikus zsebben magunkkal hordozni.

Az új LG termékről a képeken kívül egyelőre nem jelent meg semmilyen konkrét információ, így azt sem lehet tudni, hogy világszerte, vagy csak Dél-Koreában lesz kapható. Az igazán praktikus megoldás egyébként az lenne, ha a gyártó egy drótnélküli verzióval is előállna a későbbiekben.
Kulcsszavak: egér LG LG Electronics

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05