Sun: út az erőforrás alapú modelltől a szolgáltatás alapú modell felé

forrás Prim Online, 2006. július 27. 08:14
A Sun Microsystems Magyarország Kft. bejelentette, hogy a Lufthansa Systems Hungária Kft. és a közte fennálló keretszerződés alapján közel félmillió dollár értékű, UNIX platformra vonatkozó szolgáltatási szerződést írt alá. A megállapodás értelmében a Sun biztosítja az erőforrásokat a Lutfhansa által meghatározott feladatok - ticket management, incidens menedzsment, változásmenedzsment, platformmenedzsment, valamint a proaktív üzemeltetési feladatok - elvégzéséhez.
A Sun Microsystems Kft. és a Lufthansa Systems Hungária Kft. együttműködése az erőforrás-alapú szolgáltatások terén nem teljesen újkeletű. Egy évvel ezelőtt a Lufthansa Systems Hungária Kft. úgy döntött, hogy a szervereinek üzemeltetését Magyarországon oldja meg. A feladathoz a vállalat első lépésben saját maga kísérelt meg megfelelő Solaris szaktudással rendelkező szakembereket találni. Az erőforrás helyzet végső megoldását az ez év elejétől sikeresen megvalósuló szelektív erőforráskihelyezés adta, mely szolgáltatást a Sun biztosítja. Ennek értelmében a Sun szolgáltatás-alapú üzemeltetési tevékenységet biztosít a cégnek, alapvetően rendszeradminisztrációs feladatok ellátásával, az aktuális igényekhez és átvett rendszerekhez folyamatosan méretezetten.

A Lufthansa Systems Hungária Kft.-vel aláírt keretszerződés legújabb megállapodása értelmében a Sun, az eddig megvalósuló szelektív erőforrás-kihelyezés modellről az év végére áttér a mindenre kiterjedő szolgáltatás-alapú modellre, amelynek keretében SLA (Service Level Agreement) alapon nem csupán a megrendelő által megadott igények szerinti szolgáltatást biztosítja majd integráns részeként a hazai üzemeltetési szervezetnek, hanem részt vesz a mérés-visszacsatolás-optimalizálás feladatokban, valamint teljes körűen felelni fog az IT rendszer által nyújtott szolgáltatások minőségéért.
Kulcsszavak: ügyvitel Solaris Sun-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50