A Paypal- és eBay-felhasználókra specializálódtak az adathalászok

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 29. 18:23
A Sophos biztonságspecialista legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy az online bűnözők az idei esztendő első felében Phishing-leveleikkel leginkább a Paypal- valamint eBay-ügyfeleket célozták meg, vagyis az összes kiküldött adathalász-mailek a 75%-a ezen cégek klienseit akarta csapdába csalni.
Az efféle üzenetek célja, hogy a gyanútlan internetezőket az eredetihez megtévesztésig hasonló weboldalakra csalogassa, és különböző furfangos cselekkel rávegyék azokat személyes adataik (jelszó, bankszámlaszám, stb.) megadására. A Sophos statisztikái szerint leginkább a Paypal-ügyfelek vannak veszélyben, ugyanis az összphishingmail-forgalomnak az 54%-a ezeket, 21%-a pedig az eBay-felhasználókat célozta meg.

Christoph Hardy, a Sophos Security munkatársa elmondta, szerinte azért áll e két cég az adathalász tevékenységek középpontjában, mert ezek a szolgáltatások világszerte elérhetőek. A szakember szerint az egyetlen védelmet a csalókkal szemben az jelenti, ha a felhasználók nem az e-mailekben szereplő linkeken keresztül kérdezik le az illető honlapot, hanem saját maguk írják be a címeket a böngészőbe.
Kulcsszavak: security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05