D-Link: LAN switch a kkv szektornak

Kovács Attila, 2006. július 31. 13:37
A hálózati megoldásairól ismert D-Link a kis- és középvállalatok (kkv-k) hálózatépítését jelentősen leegyszerűsítő új eszközt mutatott be július 31-én. Az új Power over Ethernet (PoE) Midspan kapcsoló (switch) ideális megoldást jelent azoknak az Ethernet hálózattal rendelkező vásárlóknak, akik a PoE technológia bevezetésén gondolkodnak, de ehhez nem szeretnék egyből lecserélni teljes hálózati infrastruktúrájukat.

A Midspan switch a meglévő hálózati kapcsolók és a PoE képes eszközök között elhelyezkedve a 240V-os váltóáramot alacsony feszültségű egyenárammá alakítja, majd azt a meglévő hálózati kábeleken keresztül juttatja el az eszközökhöz, így jelentősen csökkenti a hálózatépítés költségét, illetve olyan helyeken is képes egyetlen kábelen keresztül áramellátást biztosítani, ahol az nem vagy csak nagy nehézséggel lenne kiépíthető.

A DWL-P1012 jelzésű, switch 12 darab 802.3af PoE-porttal rendelkezik, amelyek egyenként legfeljebb 15,4 watt áramellátást képesek biztosítani. A gyártó szerint a PoE midspan kapcsolót a meglévő hálózatba illesztve egyszerűsödik az IP telefonok, hozzáférési pontok, IP alapú kamerák stb. telepítése és menedzsmentje.

Több DWL-1012 telepítésével egy központi áramforrás építhető ki a teljes LAN hálózat számára, így áramkimaradás esetén is egyetlen szünetmentes áramforrással biztosítható a hálózat folyamatos működése. A DWL-P1012 automatikusan felismeri, hogy a hálózati eszköz megfelel-e a 802.3af szabványnak - ha nem, akkor csak az adatokat továbbítja az Ethernet kábelen keresztül.

Az új eszköz weben keresztül menedzselhető, SNMP menedzsmentre is képes. Továbbá: a távoli elérésnek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető a portokon zajló forgalom, illetve korlátozható az áramellátás is.

A D-Link Magyarország szerint a DWL-P1012 Midspan switch augusztustól Magyarországon is elérhető. Nettó végfelhasználói ára várhatóan 100 ezer forint alatt lesz.

Kulcsszavak: D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50