Synergon: Cisco hálózati eszközök az Erste Banknak

forrás Prim Online, 2006. augusztus 5. 10:15
A Synergon Cisco DWDM megoldást szállít az Erste Bank részére. Az új hálózati eszközökna régebbi hálózattal együttműködve alkotják a bank új épületének informatikai infrastruktúráját.
Az Erste Bank Hungary Nyrt. 2006 nyarán új központba, a pesti Europe Tower irodaházba költözik. A bank hálózati infrastruktúrájának költöztetésére, valamint új DWDM megoldás szállítására és implementálására 2006. márciusában meghívásos pályázatot írt ki, melyet a Synergon nyert meg. A szerződés értelmében a Synergon Cisco DWDM eszközöket szállít az Erste részére, melyet a bank már meglévő hálózatába illeszt.

A DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing - nagysűrűségű hullámhossz multiplexálás) hullámhossz multiplexáláson alapuló átviteli technológia, amely lehetővé teszi, hogy 8-tól akár 40-ig terjedő különböző frekvencián továbbítsunk információt optikai kábelen keresztül. Az új DWDM megoldás, amely jelenleg a legkorszerűbb adatátviteli technológia, biztosítja a bank két központi gépterme és az új székház közötti nagysebességű, redundáns, hibatűrő összeköttetést.

Az Erste Bank jelenlegi informatikai hálózatának átszállítását és üzembe helyezését is a Synergon szakemberei végzik. A több szakaszban lezajló költözés várhatóan ez év harmadik negyedévében zárul le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09