Az EMC vezeti a tartalomkezelő szoftverek piacát

forrás Prim Online, 2006. augusztus 8. 15:28
Az IDC kiadott jelentése szerint a tartalomkezelő szoftverek piacán az EMC, az információtárolási és -felügyeleti kezelési rendszerek vezető gyártója áll az élen. Az elemzés a 2005-ös bevételek alapján készült.
Az IDC a „Worldwide Content Management Software 2005 Vendor Shares” című jelentésében kiemelte, hogy az EMC, egy teljes körű tartalomkezelési csomag termékcsalád minden kulcsfontosságú elemét biztosítja – a felügyelettőldokumentumok kezelésétől kezdve a dokumentumokon, a webes tartalmakmon és digitális erőforrásokonmédia állományokon át a képekig és feljegyzésekig iratok kezeléséig bezárólag. Ezenfelül a cég nemrégiben kezdett szervezeti el organikus módon terjeszkedni.fejlesztésekkel és Sstratégiai felvásárlásokkal olyan új területeken vetette meg a lábátbővítette megoldásait, mint például a vállalati kimutatásokalkalmazások kimeneti állományainak kezelése, illetve digitális információs szerzői jogok kezelése, vagy az üzleti folyamatok irányítása.

A jelentés szerint „az EMC versenyelőnye a tartalom-felügyeletikezelési piacon még tovább fokozható, amennyiben kiaknázza az előtte álló lehetőségeket. Megoldható lesz számára, hogy olyan integrált információ-felügyeletikezelési megoldásokat biztosítson, amelyek nemcsak a tartalom-felügyeletkezelés, hanem az archiválás, tárolóeszköz-felügyeletadattárolási megoldások, e-mail és alkalmazás-felügyelet üzemeltetés területeit is összefogják. Már most láthatjuk az új termékek első darabjaitkörét, amelyek szorosabb kapcsolatot teremtenek a tartalom-felügyeletkezelés és az archiválás között.”

„A törvényi előírásokra és az üzleti igényekre való gyors reagálás, ugyanakkor a költségek leszorításának szükségessége táplálja az igényt a dokumentumoknál dokumentumok kezelésénél  jóval több minden kezeléséreösszetettebb feladatokra képes tartalom-felügyeleti funkciókkezelési megoldások iránt” – nyilatkozta Dave DeWalt, az EMC Software Group elnöke. „Vásárlóink több értéket akarnak kinyerni a megőrzött rendelkezésre álló tartalomból információhalmazból – legyen szó akár archiválásróllni, keresésrőlni, osztályozásrólni, feldolgozásrólni, védelemrőlni, megőrzésről..izni akarnak a felgyülemlett információhalmazban. A mai bejelentés világosan jelzi az EMC Documentum vállalati tartalom-felügyeletikezelési platform igazi erejét. Az EMC képes válaszolni a változó vásárlói piaci igényekre, továbbá elkötelezett amellett, hogy vásárlóinak ügyfeleinek a kategóriájukban a legjobb megoldásokat nyújtsa.”

 „Az EMC sikerének egyik összetevője az a kiterjedt partnerhálózat, amely biztosítja az átfogó tartalom-felügyeletikezelési platformhoz szükséges szélességet és méretetszéleskörű tudást és tapasztalatot” – állítja Melissa Webster, az IDC programigazgatója. „A tartalom-felügyeleti piac az elkövetkezendő években várhatóan rétegződik: a fő rendszergyártókszállítóktól tartalomfelügyelet-szerű szolgáltatások jelennek majd meg szolgáltatásként kínálnak majd tartalomkezelési funkciókat, a független tartalom-felügyeletikezelési termékgyártók gyártók pedig vállalati tartalom-felügyeletikezelési megoldásokat és alkalmazásokat fejlesztenekkínálnak az ügyfelek számára. Az EMC ezekhez képest igen jó pozícióban van, ugyanis képes lesz megülni mindkét lovat.”mindkét szerepkörben fellépni.”

A 2005-ös sikerekre építve, – a Captiva felvásárlás eredményeinek hatásától eltekintve – az EMC tartalom-felügyeleti kezelési szoftverlicenc-bevételei 2006 második negyedévében 30 százalékkal nőttek. Szintén az elmúlt negyedév során az EMC Documentum eRoom és Documentum Business Process Management szoftverek egyaránt megkapták az AIIM E-DOC magazin rangos AIIM 2006 „Best of Show” díját kivételes minőségük, és a vásárlók számára nyújtott komoly ROI-megtérülési potenciáljuk miatt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05