Canon DC21 E, DC22 E: DVD-re rögzítő videokamerák

forrás Prim Online, 2006. augusztus 9. 16:41
Két új generációs DVD (-R/-RW/-R Dual Layer) videokamerával, a 2,2 megapixeles CCD-vel rendelkező DC21 E-vel és DC22 E-vel bővül a Canon közvetlenül DVD-re rögzítő kameráinak választéka. Mint minden Canon DVD kamera, a két új modell is alkalmas a 16:9-es képformátumú rögzítésre, de egy gombnyomással átválthatók 4:3 formátumra is. A készülékek egyszerűen vezérelhetők, 10x-es optikai zoommal és képstabilizátor funkcióval is rendelkeznek. A Canon DIGIC DV processzora egyidejű fényképezést és videó-készítést tesz lehetővé. A DC22-esnek AV/DV bemenetén keresztül pedig a korábbi analóg felvételek digitális formátumúra konvertálhatók, és DVD-lemezre rögzíthetők.
A DC21 és a DC22 főbb jellemzői:

-    2,2 megapixeles CCD, videó rögzítése közvetlenül DVD-re (-R/-RW/-R DL), RGB Primér Színszűrő alkalmazása, valamint szimultán fényképezés Mini SD-kártyára
-    Továbbfejlesztett kezelhetőség: egykezes használatra optimalizálva, vékony váz és stílusos formatervezés
-    Második generációs fejlesztések, többek között a legmodernebb kétrétegű DVD-technológiával (DVD-R DL) való kompatibilitás
-    Nagyfelbontású, 16:9 szélesképernyős rögzítés
-     2,7 inch képátlójú, szélesformátumú LCD
-    10x-es Canon optikai zoom, elektronikus képstabilizátor
-    AV/DV bemenet, könnyű analóg-digitális átalakítás – tökéletes a régi videók lemezre digitalizálásához (csak a DC22 esetében)

Nagyfelbontású, 2,2 megapixeles CCD

A 2,2 megapixeles CCD képérzékelővel kiváló minőségű videók rögzíthetők közvetlenül DVD-re (-R/-RW/-R DL): a kamerában szoftveresen lezárt DVD lemez egy normál lejátszóban azonnal lejátszható. A Canon RGB Primer Színszűrője pontosabb felbontást és színvisszaadást eredményez. A DIGIC DV processzor a párhuzamos feldolgozási útvonalak segítségével lehetővé teszi, hogy a videózással egyidejűleg fényképek is készüljenek, ugyanakkor a színek egyformán élénkek legyenek a videókon és a fényképeken is. A DC21 és a DC22 is rendelkezik a fényképezéshez szükséges összes funkcióval, sőt, vaku is segíti a munkát, így a két készülék nemcsak videokamera, hanem fényképezőgép is egyben.
Második generációs technológia

A második generációs DVD technológia még több elterjedt DVD formátummal kompatibilis, többek között a kétrétegű DVD lemezekkel, továbbá a -R, -RW és -R DL formátumokkal: a kisméretű és kétrétegű DVD lemez 2,66 GB adatot képes tárolni. A legnagyobb felbontásban akár 36 perc hosszúságú videofilm írható fel rá, míg a „standard” minőségben 54 perces anyag tárolható.

16:9 képarányú formátum

A Canon kamerái valódi 16:9 képarányú formátumban rögzítik a felvételeket, így azok kiválóan visszajátszhatók a széles-formátumú televíziókon. A beépített, 2,7 inch képátlójú, szintén széles-formátumú LCD-n tökéletesen követhetőek a felvételek. A kamerák azonban egy gombnyomással átkapcsolhatók a hagyományos 4:3 arányú képformátumba is.

10-szeres optikai zoom

A precíziós, képstabilizátorral ellátott 10-szeres optikai zoom kristálytiszta, éles képet eredményez a távoli felvételeken is. Az objektívet egy elektronikusan vezérelt csúszó objektívvédő fedél óvja a sérülésektől.

AV/DV bemenet

A DC22 modellen AV/DV bemeneti csatlakozó is van, amellyel a régebben, analóg technológiával készült videofelvételek digitális formátumúra konvertálhatók, majd a DVD-lemezre rögzíthetők.
Kulcsszavak: kamera Canon kamkorder

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09