HV10 E: A világ legkisebb HDV1080i formátumú videokamerája

forrás Prim Online, 2006. augusztus 9. 15:35
A Canon bejelentette a világ legkisebb HDV1080i (High Definition Video) videokamerájának piaci megjelenését. A 2,96 megapixeles HV10 E jelű készüléket a vadonatúj 1/2,7” CMOS képérzékelővel építették, a HDV1080i formátumú kamera egy kiválóan megtervezett kompakt házban kapott helyet, amelyben a HD videók magasabb képfeldolgozási követelményeinek kielégítésére a Canon DIGIC DV II képfeldolgozó processzora dolgozik. A készülék 10-szeres optikai zoommal és az új Instant AF fókuszálási rendszerrel rendelkezik, így a HD formátumú filmkészítés ugyanabban a képminőségben valósítható meg, mint amilyen a HDTV (High Definition Television) csatornák vételekor tapasztalható.
A HV10 főbb jellemzői:

-    HDV1080i, 1/2,7 inch méretű, 2,96 megapixel felbontású CMOS képérzékelő, RGB primér színszűrővel
-    Nagysebességű autofókusz az Instant AF segítségével
-    DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
-    10-szeres optikai zoom, Super Range optikai képstabilizátorral
-    Továbbfejlesztett, 3,1 megapixeles digitális fényképezés, és 2,07 megapixeles fényképek és videofelvételek egyidejű készítése
-    Valódi 16:9-es képformátum 2,7”-os LCD kijelzővel

A 1080i High Definition formátum

A HV10 a 1/2,7 inches, 2,96 megapixeles HD CMOS szenzornak köszönhetően a világ legkisebb HDV1080i szabványnak megfelelő videokamera. Maximálisan 1920x1080 felbontású videót rögzít, méretében és használhatóságában a legnépszerűbb MiniDV kamerákra hasonlít, ugyanakkor képes a panorámaszerű, szélesvásznú formátumú videofelvételek rögzítésére is MiniDV kazettákra. Az AV bemenet segítségével a felhasználó a régi, analóg videofelvételeit is digitálissá konvertálhatja.
Instant AF

A HD esetében a nagyobb felbontás miatt a fókuszálási hibák jobban észrevehetőek, ezért a Canon kifejlesztette az új, Instant AF rendszerét az automatikus fókuszálás gyors elérésére, a kristálytiszta és éles képek manuális létrehozásában pedig a Focus Assist segít.
Kiemelkedő Canon optika

A HV10 fejlesztői is hasznot húztak a Canon optikai lencsefejlesztési technológia terén megszerzett 70 éves, és a kameralencsék készítése területén szerzett 48 éves tapasztalatából – ennek köszönhetően az új modell 10-szeres optikai zoommal, és Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) is rendelkezik. A modern rendszer a teljes frekvenciatartományban képes a rezgések érzékelésére, még az alacsony frekvenciájú tartományban is, ahol a bemozdulások csak a HD felvételeken észlelhetők. A Super Range OIS természetesen a fényképek készítésénél is megakadályozza a beremegést.

DIGIC DV II képfeldolgozó processzor

A DIGIC DV II processzort először az XL H1 professzionális videokamerába építették be, de a képfeldolgozó chip a HD formátum magasabb képfeldolgozási követelményeinek is képes tökéletesen megfelelni. A processzorban egy speciális képzaj-csökkentő rendszer is működik, amellyel különlegesen alacsony zajszintű képek állíthatók elő, kiváló színvisszaadási és széles tónustartományú tulajdonságokkal.

Fejlett digitális fényképezési lehetőségek

A HV10 egyben 3,1 megapixeles digitális fényképezőgép is, számos hasznos funkcióval – többek között PictBridge kompatibilitással és beépített vakuval. A nagyfelbontású fotókat közvetlenül Mini SD-kártyára rögzíti, ahonnan azokat az USB 2.0 kapcsolaton keresztül lehet átküldeni a számítógépre. A DIGIC DV II processzor segítségével 2 megapixeles állóképek is készíthetők a videorögzítéssel egyidőben.

Valódi széles-képernyős formátum

A HV10-et 16:9 formátumú képrögzítésre optimalizálták. A 2,7” képátlójú, széles-formátumú LCD kijelzőn ugyanolyan formában követhető a felvétel, mint ahogyan az a széles képernyős televízión látszik majd. A kijelző Level Marker funkciója segítségével könnyedén tartható a kamera vízszintesen. A készülék egy gombnyomással átkapcsolható standard formátumba (SD), így 4:3 képarányban, a hagyományos TV-képernyők formátumában is rögzíthetők a felvételek.
Kulcsszavak: kamera Canon kamkorder

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09