Jövőre speciális internet tv-készülékek Japánban

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 10. 19:14
A Matsushita (Panasonic), a Sony, a Sharp, a Toshiba és a Hitachi közös konzorciumot hozott létre speciális internetes televíziók egységes szabványának a kidolgozására.
A készülékek amellett, hogy támogatják a földi sugárzású digitális adások vételét, képesek lesznek az internetről letölteni és a PC-nél praktikusabb módon megjeleníteni az ott található mozgóképes és hasonló tartalmakat. Az online tartalmak között egy külön billentyűzet helyett a televíziók saját távirányítójával lehet majd navigálni, és már maga az a tény, hogy ezek eléréséhez nem kell a számítógép elé ülni, hanem a normál adások vételére is szolgáló tévén lehet majd nézni őket, komoly előny. A Nihon Keizai Shimbun japán lap értesülése szerint a készülékek Linux operációs rendszerűek lesznek, amit a szoftver viszonylag gyors betöltési idejével, illetve biztonságosságával indokolnak.

A konzorcium tagjai már a jövő évben piacra szeretnék dobni Japánban az első internet tévéket, részletes műszaki specifikációkról, és főleg árakról azonban egyelőre nem nyilatkoztak. 2011-ig, a szigetország digitális sugárzásra történő teljes átállásáig az öt vállalat 10-20 millió ilyen készüléket tervez értékesíteni Japánban.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05