Új Logitech hangszórórendszer beépített LCD-vel és érintőlapos vezérlőpulttal

forrás Prim Online, 2006. augusztus 28. 16:53
A Logitech bemutatta a Logitech Z-10 Interactive 2.0 hangszórórendszert, a Logitech Advanced Peripherals (Fejlett Perifériák) sorozatának legújabb tagját. Az új hangszórón találunk valamit minden érzékszervünknek: beépített érintőlapkás vezérlőpult a kéznek; háttérvilágításos LCD-n megjelenő zenei információk, óra és hangerőkijelzés a szemnek; és hogy a fülünk se maradjon ki semmiből, az új hangszóró stúdióminőségű hangzással tölti meg az egész szobát.
Az elmúlt években a digitális zenehallgatás robbanásszerű fejlődésen ment át. Az internetes rádióállomások hallgatottsága szembetűnően megugrott. A Parks Associates elemzőcég nemrégiben készített világméretű felmérése szerint az internetkapcsolattal rendelkező háztartások 40 százalékában használják a számítógépet zenehallgatásra, és 33 százalékukban szoktak internetes rádióállomásokat hallgatni. A számítógépek szerepe a digitális zenehallgatásban tehát egyre nagyobb. A Z-10 hangszóró ezt a növekedést tükrözi, és igyekszik a digitális zene élményét kiváló szolgáltatásaival még kellemesebbé tenni. A fényes akrilbevonat a hangdobozoknak letisztult, minimalista megjelenést kölcsönöz, amihez kellemes kiegészítők a digitális kijelző és a két hangsugárzó fémrácsai. Asztali számítógépekhez és laptop gépekhez is tökéletesen megfelel. A nagy teljesítményű hangsugárzók telített hangokat adnak vissza, és ehhez még különálló mélynyomóval sem kell feleslegesen foglalni a helyet az asztalon.

A Z-10 előlapján elhelyezett érintőgomboknak köszönhetően nem kell a számítógépen futó alkalmazások között váltogatni, ha változtatni akarunk a zene lejátszásán. Tovább dolgozhatunk, böngészhetünk, vagy akár ki is kapcsolhatjuk a monitort, a beépített vezérlőpulton még akkor is be tudjuk állítani a hangerőt, a mély és magas hangok arányát, lapozgathatunk a zeneszámok között, megállíthatjuk és újraindíthatjuk a lejátszást. Akárcsak egy hordozható lejátszón vagy hagyományos hifitornyon. Az USB kapcsolat és a fejlett segédszoftver segítségével a hangszóró számos népszerű zenelejátszó program – például az iTunes, a Windows Media Player, a Winamp és a Musicmatch – információit is meg tudja jeleníteni. A digitális kijelzőn figyelemmel kísérhetjük még a pontos időt, a pillanatnyi hangerőt és más, a számítógéptől érkező adatokat is.

A Logitech Z-10 hangszórón négy darab, internetes rádióállomások előhívására alkalmas érintőgomb is helyet kapott. Kedvenc internetes rádióink címeit vagy zenelistáinkat kényelmesen, egy laza érintéssel elmenthetjük, és előhívhatjuk később.

Mindkét oldali dobozba két hangsugárzó van beépítve. A 2,5 centiméteres magas hangsugárzóknak és a 7,6 centiméteres mélynyomóknak köszönhetően a Logitech Z-10 a teljes hallható tartományt átfogó, gazdag hangzást nyújt, méretéhez képest lenyűgözően jó basszusokkal. A beépített erősítő szétválasztja a magas és alacsony frekvenciákat, és a megfelelő hangsugárzóhoz továbbítja azokat, mint ahogyan az a nagy teljesítményű hifitornyoknál és házimozi hangrendszereknél szokás.

A Z-10 rendkívül kis helyet foglal. Mindkét hangdoboz csak 24,6 centiméter magas, 11,4 centiméter széles és 11,9 centiméter mély. A Z-10 elegáns kiegészítője bármilyen környezetnek, ahol számítógépünket használhatjuk: egy irodai asztalnak, vagy akár egy dohányzóasztalnak a nappali közepén. Üzembe helyezése gyerekjáték, mivel a számítógépről a hangjelek és a kijelzőre szánt információk is egyetlen USB kábelen jutnak célba. A hangszórón helyet kapott egy fejhallgató kimenet, valamint egy szabványos 3,5 milliméteres jack hangbemenet is, amivel MP3 lejátszót vagy bármilyen más hangforrást ráköthetünk.

Ár és elérhetőség

A Logitech Z-10 Interactive 2.0 hangszórórendszer októbertől kezdve lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában €149,99, magyarországi javasolt végfelhasználói ára még nem ismert.  A Z-10 hangszóróval kapcsolatos további információk elérhetők a Logitech weboldalának Advanced Peripherals részlegében, a www.logitech.com/advanced internet címen.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05