Akár szerverek ezreit is irányíthatja az ATEN új KVM kapcsolója

forrás Prim Online, 2006. augusztus 29. 10:43
Az ATEN, a KVM kapcsolók vezető tervezője, gyártója és forgalmazója, a mai napon jelentette be nagyvállalati környezetbe szánt, kifejezetten a sok egységet működtető szerverszobák számára tervezett KVM kapcsolóját. Az ATEN ALTUSEN névre hallgató nagyvállalati KVM termékcsaládjába tartozó új KM0832 Matrix KVM Switch, ami az ATEN Altusen vállalati KVM kapcsolóinak családjába tartozik, egy 8 konzolos, 32 portos KVM kapcsoló, mellyel akár nyolc felhasználó legfeljebb 32 szervert vezérelhet közvetlenül.
A KM0832 szinte valamennyi szerver- és konzolplatformot támogatja. Konzolok széles skálájával biztosítja a legkülönbözőbb platformokra épülő, és különböző operációs rendszerekkel működő szerverek egymástól független, egyidejű vezérlését. Továbbá a Matrix KVM switch – rugalmas bővíthetőségének köszönhetően – szerverek ezreit képes egyszerre kezelni.

Cat 5 kábelezést használva a KM0832 minimálisra csökkenti a szerverszobák felszerelés igényét, ezzel pedig pénzt és helyet takarít meg a szerver szobában. A KM0832 egy egység helyet foglal el a rack szekrényben, előlapja pedig levehető, így a készülék egészen a rack aljára építhető egyszerűsítve a kábelezést. A KVM0832 rendelkezik még előlapi helyi konzol porttal, mely jelentősen egyszerűsíti a rendszerfelügyeletet.

A KM0832 fontosabb jellemzői

Az RJ 45 és az ASC (Auto Singal Compensation) 150m jelelosztást tesz lehetővé, a kristálytiszta képfelbontás megőrzése mellett
Minden platform támogatása - összehangolt modulok támogatva a PS/2, USB, Sun és Serial platformokat és biztosítva az alaplapok közti átjárást.
Háromszintű jelszavas biztonsági rendszer – rendszergazdák, adminisztrátorok és felhasználók
Billentyűzet/Egér emuláció a hibamentes betöltéshez
Könnyű navigáció és hatékony vezérlés gyorsbillentyűkkel és OSD-vel
LCD, VGA, SVGA, XGA és Multi-sync támogatás
Nincs szoftverigénye
Firmware frissítések a teljes élettartam alatt

A KM0832 ajánlott nettó végfelhasználói ára 5000 Euro. További információért kérjük, forduljon az ATEN helyi disztribútorához, az Alphasonic Kft-hez.
Kulcsszavak: hálózat kapcsoló Aten

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05