Ingyenes zeneletöltő szolgáltatást indít a SpiralFrog és a Universal

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 29. 19:40
A SpiralFrog nevű cég olyan új, reklámokból fenntartott zeneletöltő szolgáltatást indít, amelyről ingyenesen letölthetők lesznek a Universal Music kiadó katalógusában szereplő zeneszámok.
Az új portál a fizetős online zeneáruházaknak, többek között a piacot uraló Apple iTunes-nak szeretne konkurenciát támasztani. Robin Kent, a SpiralFrog vezérigazgatója ugyanakkor a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy szolgáltatásukkal praktikus alternatívát szeretnének kínálni az illegális zeneletöltésekkel szemben is. A reklámbevételeket az oldal üzemeltetője megosztaná a tartalmakat szolgáltató cégekkel, jelen esetben elsőként a Universal-al. Kent szerint a reklámok az oldal arculatához szervesen kapcsolódó, nem agresszív hirdetések lesznek, amelyeket a megcélzott fiatal közönség remélhetőleg kedvezően fogad majd.

A szolgáltatással kapcsolatban egyes részletek egyelőre nem tisztázottak, nem világos például, hogy az ingyenesen letöltött fájlok milyen jellegű másolásvédelmet tartalmaznak majd. Szakértők szerint egy ideje várható volt hasonló ingyenes zeneletöltő oldalak megjelenése, az olyan megoldások sikere ugyanis, mint például a MySpace, az utóbbi időben bebizonyították a reklámbevételekkel finanszírozott online szolgáltatások életképességét.
Kulcsszavak: onlineszolg e-commerce zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09