Országos digitális rádióhálózatot épít az EADS Németországban

forrás Prim Online, 2006. augusztus 30. 14:55
Az EADS írja alá a szerződést a német biztonsági hatóságok és szervezetek (BOS) számára történő országos digitális hang- és adatátviteli hálózat kiépítésére. A döntést az erre kiírt tendert követően a Szövetségi Belügyminisztérium Beszerzési Hivatala hozta meg. A szerződés értelmében az EADS, mint fővállalkozó a Siemensszel együttműködésben 2010. december 31.-ig kiépíti az országos TETRA digitális rádióhálózatot Németországban. A szerződés teljes összege elérheti az 1 milliárd eurót.
A most megkötött szerződés értelmében még ez év végéig kiépítik az alhálózatokat. Legkésőbb 2010. december 31-ig pedig a német biztonsági hatóságok és szervezetek rendelkezésére áll a teljes hálózat, amely az egész országban egységes elvek szerint működik majd.

Az EADS döntő szerepet játszik a biztonsági szervek számára történő digitális rádióhálózatok kiépítésében. Partnervállalatokkal együttműködve a vállalat közel 60 országban több mint 150 hálózatot helyezett már üzembe, köztük világszerte 30, Európában pedig tizenegy országos hálózatot rendőrségek és biztonsági erők számára hozott létre. Ezek mindegyikét egyedileg, speciálisan az ügyfelek igényeinek megfelelően tervezték, akiket lenyűgözött a pontos, költséghatékony, magas minőségű kivitelezés.

A projektért felelős EADS Secure Networks a Defence and Communications Systems (DCS) része, az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) üzletágának intengráns egysége.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2005-ben mintegy 5,6 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt (UAV) határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a aviatikai elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2005-ben a társaság értékesítése 34,2 milliárd euró volt, és mintegy 113 000 főt foglalkoztatott.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50