Cég- és törvénytár PDA-n

forrás Prim Online, 2006. szeptember 1. 12:27
Kezdetben vala a közlöny, amiben bogarászni kellett. Aztán eljöve a kapcsoskönyv, amivel ölni lehetett. Azután felbukkant a CD, ami mindig elkallódott. Mostanában dívik a DVD, amire több fér. Most jön a PDA, amivel telefonálni is lehet. Hétfőtől PDA-n adja át cég- és törvénytárát előfizetőinek az Opten Kft.
Lényegében bárhol és bármikor előveheti zsebéből a hatályosított jogszabályok gyűjteményét (több mint 650 ezer közlönyoldal) és több mint 700 ezer társas vállalkozás cég és gazdasági adatait az, aki hétfőtől a normál éves előfizetési díjért (havi 12ezer Ft/hó feletti előfizetéses szolgáltatás esetén) egy PDA-t és egy online hozzáférést biztosító jelszót kap az Opten Kft-től. A cég komoly fejlesztéssel 240x320-os képernyőre optimalizálta elektronikus törvénytárát, cégadatbázisát, a mérleg és eredménykimutatás adatokat, valamint követelés-nyilvántartó rendszerét. Ennek megfelelően az előfizetők egy BENQ P50 típusú PDA-t és egy jelszót kapnak kézhez, így bárhol gyorsan és jól olvashatóan behívhatják a kért szolgáltatásokat az Opten honlapjáról.

A kis képernyőre optimalizált rendszer szinte mindent tud, amit a rendszer online előfizetői megszoktak. Kereshetők a törvények (tárgyszó, jogterület, év, kibocsátó, típus, hatályosság szerint), adott paragrafusok vagy a kapcsolódó linkek, és megtalálhatók a cégek (cégnév, székhely, adószám vagy cégjegyzékszám alapján). Mindemellett az előfizetők lekérhetik a cégek mérleg és eredmény-kimutatásait, kaphatnak az adott társaságra vonatkozó csődesély számítást és elemzést, sőt meggyőződhetnek arról, hogy leendő partnerüknek van-e az Egységes Online Követelésnyilvántartó Rendszerben bejelentett lejárt fizetési kötelezettsége.

Hasonló, ám még nagyobb kedvezményt tartalmazó csomaggal kedveskedik az Opten a cégadatokat hivatalból használó ügyvédeknek: a számukra kialakított csomag előfizetési díja havi 9900 Ft. plusz áfa, és az éves előfizetéshez ugyancsak jár egy PDA.
Kulcsszavak: jog mobilszolg pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09