HD TV-k a Telefunkentől

forrás Prim Online, 2006. szeptember 1. 14:40
A Telefunken útjára indított egy sor innovatív HD-kész és teljesen HD (nagyfelbontású) LCD tévét.
5,2 GHz-es digitális, vezeték nélküli, nagy, lapos képernyős TV

A Telefunken 37, 42 és 50 hüvelykes, HD-kész televíziókészülékeiben beépített vezeték nélküli funkciók gondoskodnak arról, hogy a nézőket ne korlátozzák a kábelek, illetve hogy ne kelljen összedugni a tévéket az egyéb szórakoztatóelektronikai berendezésekkel. Az új Telefunken készülékcsalád esetében a nézők a tévét egyszerűen, mindenféle vezeték nélkül felakaszthatják a falra, ahogy az egy elegáns, vékony megjelenéshez illik. A vezetéknélküliség révén a berendezések átvihetők a ház egyik szobájából a másikba – sőt, akár kivihetők a kertbe is.

Az 5,2 gigahertzes átvitel révén a vezeték nélküli rendszer teljesen védett a kevésbé kifinomult, alacsonyabb frekvenciákat alkalmazó technológiákra jellemző zavarokkal és a programozás során előforduló szakadozással szemben. A készülékcsalád a ViXS Systems szabadalmaztatott vezeték nélküli protokollját és lapkakészletét használja, hogy a lehető legjobb vezeték nélküli tévéket kínálja a házimozi-rendszerekhez, DVD-lejátszókhoz, műholdvevőkhöz és földi tévétunerekhez.

A kapható modellek:

-    Plazmaképernyős: Telefunken, HD-kész: 50TPH7002W, 42TPH7002W
-    LCD képernyős: Telefunken HD-kész: 37TLF7002W

4 és 5 alapszínű HD-kész LCD TV

A Telefunken új, négy és öt alapszínű tévékészülékei sárga és cián (világoskék) alapszínekkel bővítik a kijelzőt, megakadályozva a fényerő csökkenését, ami akkor szokott bekövetkezni, ha a színpalettát (színterjedelmet) csak a három szabványos alapszínnel (vörös, kék és zöld) bővítik ki. Az RGB spektrum kiterjesztésének eredményeképpen egyszerre színes, élénk és fényes képek jeleníthetők meg.

A Telefunken új tévékészülékei a Genoa Color Technologies által kifejlesztett ColorPeak Multi Primary Color (MPC) technológiára, algoritmusra és lapkakészletre épülnek. Alacsony áramfogyasztásának és hőkibocsátásának köszönhetően a Genoa technológiája a jelenleg kapható leginkább környezetbarát megoldás.

Hatszínű, 50 hüvelykes HD-kész DLP TV

A Telefunken hatszínű, 50 hüvelykes HD-kész DLP tévékészüléke – Európában a saját kategóriájából az első példány – a Texas Instruments BrilliantColor technológiáját használja. A DLP és a BrilliantColor együttese lenyűgöző képminőséget jelent a nagy képernyőkön lényegesen alacsonyabb áron, mint a plazma vagy LCD képernyők esetén.

Ezen Telefunken-tévék sárga, cián (világoskék) és magenta (világoslila) színekkel egészítik ki a három alapszínt (vörös, zöld és kék). Az eredmény élménygazdagabb képminőség, valamint látványosan jobb színtelítettség és fényerő. A hatszínű tévékészülék a sokat fejlődött HD-színpaletta minden előnyét nyújtja, kiemelkedő színminőséggel és rendkívül élénk képekkel.

A modellek:
-    Telefunken 50TDF7002
-    Telefunken 50TDF7002D (digitális földi vevővel)
-    Telefunken 50TDF7004 (DVD-lejátszóval)

Teljesen nagyfelbontású (Full HD) LCD tévékészülékek

Most, hogy a tartalomszolgáltatók sokkal jobb felbontású képeket, a gyártók pedig egyre nagyobb méretű lapos képernyőket kínálnak, a Telefunken új 37 és 42 hüvelykes „teljes HD” televízióival az otthon kényelmében élvezhető a mozi világa. Amellett, hogy az iparág a normál (SD) felbontásról kezd átállni a kétszer nagyobb „HD-kész” (720p) felbontásra, a Telefunken márka immár a még tovább finomított, az SD-nél négyszer nagyobb „teljes HD” (1080p) felbontást kínálja.

A modellek:
-    Telefunken 42TLF7012
-    Telefunken 37TLF7012
-    Telefunken 42TLF7012D (integrált digitális földi vevővel)
-    Telefunken 37TLF7012D (integrált digitális földi vevővel)

A 4 és 5 alapszínű HD-kész LCD TV prototípusai, a 37 és 42 hüvelykes, a 6 színű, valamint a vezeték nélküli televíziók a berlini IFA-n kerülnek bemutatásra, 2006. szeptember 1. és 6. között a 23-as Csarnokban. A vezeték nélküli tévék a 25 Csarnokban a ViXS Systems 120-as standján is megtekinthetők lesznek. www.ifa-berlin.d

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50