Informatikai cég az ifjúsági sportért

Országos ifjúsági teniszversenyt támogatott a NEXON

forrás Prim Online, 2006. szeptember 3. 12:57
Nagy sikerrel zárult a Dunakeszi Teniszklub által életre hívott országos ifjúsági teniszverseny, melynek fő támogatója a NEXON volt. A humáninformatika terén piacvezető cég a gyermekek sportra nevelésének fontosságát szem előtt tartva döntött úgy, hogy támogatója lesz a jövő évben már a határon túlról érkező magyar fiatalokat is fogadó versenynek.
Az ország minden tájáról érkeztek jelentkezők arra az ifjúsági teniszversenyre, melyet a Dunakeszi Tenisz Klub a NEXON-nal karöltve hívott életre. „Amikor felmerült bennünk az országos teniszverseny gondolata, megkerestük a NEXON-t, hogy támogatnák-e a kezdeményezést. Mivel a cég vezetői a gyermekek sportolásra való nevelését kiemelten fontosnak tartották, gyakorlatilag azonnal igen volt a válasz” – mondta Bogyó László, a versenyt szervező és lebonyolító Dunakeszi Tenisz Klub vezetője.
A 2006. augusztus 26-27. között megrendezett versenyen nemek szerint három-három korosztályban – 10, 12, illetve 14 évesek – indulhattak a jelentkezők. A Magyar Tenisz Szövetség versenynaptárába is bekerült 2 napos NEXON Kupán az ország minden tájáról érkeztek nevezések, a versenyen összesen 92 induló vett részt.

A társadalmi szerepvállalás jegyében

„A NEXON célként tűzte ki maga elé, hogy üzleti sikerei mellett jelentős szerepet vállal a sport és a kultúra támogatásában. Ennek részeként döntöttünk úgy, hogy felkaroljuk a reményeink szerint hagyományteremtő ifjúsági teniszversenyt” – mondta Sass Katalin, a NEXON ügyvezetője. Éppen ezért a cég a győztesek számára a sportoláshoz, illetve a kreatív készségfejlesztéshez kapcsolódó ajándékokat biztosított. „A verseny nagyon jól sikerült, így jövőre szeretnénk kiszélesíteni a kört annak érdekében, hogy határon túli magyar gyerekek is indulhassanak a NEXON Kupán” – ismertette terveit Bogyó László. A Dunakeszi Tenisz Klub vezetője ezen felül azt is el akarja érni, hogy a Kupa győztesei számára a pontszerzés lehetősége – s így a nemzeti ranglistán való feljebb kerülés – ezen a versenyen is biztosítva legyen.
Kulcsszavak: sport szponzor Nexon

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05