2 millió jogi dokumentum a neten

Kovács Attila, 2006. szeptember 8. 19:28
A hazai jogalkalmazók életét és jövőbeni szokásait meghatározó informatikai fejlesztése eredményét mutatta be szeptember 7-i sajtótájékoztatóján a CompLex Kiadó (volt KJK-Kerszöv). A cég teljes tudásbázisát, kiadványainak összességét – kereshető formában – feltette az internetre.
Jogi Adatbank néven indult el az elektronikus jogi kiadásban jelenleg piacvezető CompLex Kiadó új, internet alapú szolgáltatása. Ennek alapja a kiadó évtizedek alatt felgyűlt hatalmas, rendszerezett jogi adatbázisa, mely alapján készülnek jelenlegi kiadványai is. A szolgáltatást a cég ezek alternatívájaként kívánja bevezetni, így azok a keresési és egyéb funkciók, melyek a DVD és CD alapú kiadványokon elérhetők, az internetes oldalon is hozzáférhetőek ezentúl.

A Jogi Adatbank a jogtárak, az elektronikus szakadatbázisok (Adó-TB, Munkaügy-HR, Iratminta, idegen-nyelvű adatbázis stb.), a könyvek (főként a kommentárok) egy részének, a kiadónál megjelenő szaklapok (Adó lapcsalád), és egyes internetes adatbázisok (kérdések és válaszok szolgáltatás-család) teljes anyagát tartalmazza.

Az adatbázis két nagy részből, a jogi és a céginformációs adatbázisból áll. A honlap több mint 2 millió dokumentumhoz enged hozzáférést, és a teljesség igényével készült. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a teljes hazai joganyagon kívül megtalálható rajta az Európai Unió összes joganyaga, a különböző határozatok, állásfoglalások, bírósági döntések, szakcikkek, iratminták, a komplett cégadatbázis – beleértve az 1945 után bejegyzett, és 1989-ben még működő, illetve az 1989 óta bejegyzett cégek minden publikus adatát. A Jogi Adatbank anyagának jelentős része, így a hazai és uniós jogszabályok, a magyar másodlagos és elsődleges jogforrások egy része, és a bírósági határozatok a honlapon német és angol nyelven is hozzáférhető.
Kulcsszavak: Complex onlineszolg jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05