3 Microsoft biztonsági frissítés érkezik kedden

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 10. 09:10
A Microsoft kiadta a szeptemberi javítócsomagjára vonatkozó hivatalos közleményét, amelyben három biztonsági frissítés, köztük egy kritikus hibát orvosló javítás szerepel.
A hír valószínűleg megkönnyebbülésként éri a rendszergazdákat, akiknek a nyár folyamán összesen 31 biztonsági frissítést kellett telepíteniük Microsoft szoftverű rendszereikre. A most kijavításra kerülő kritikus rés az Office programcsomagon található, míg a másik két, Windows-t érintő javítás maximális veszélyességi fokozata „jelentős”. A Microsoft azokat a biztonsági réseket minősíti kritikusnak, amelyek a felhasználó közreműködése nélkül kihasználhatók a támadók által, így ez az utóbbi két frissítésre elvileg nem vonatkozik. A szoftverkonszern közleményében szokásához híven nem bocsátkozik részletekbe arra vonatkozóan, hogy pontosan mely hibákra kínál javítófoltot, illetve, hogy a frissítések összességükben hány rést javítanak ki.

A közleményből az sem derül ki, hogy az Office frissítés tartalmaz-e javítófoltot a Word 2000 nemrégiben feltárt veszélyes biztonsági résére. A Symantec a héten azt közölte, hogy bejelentéseket kaptak a hibát kihasználó támadásokról, amelyek során vírusprogramokat juttattak egyes falhasználók számítógépére.
Kulcsszavak: security Office Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50