Infonetics-dícséret a Junipernek

Kovács Attila, 2006. szeptember 12. 12:24
Az Infonetics független kutatóintézet legfrissebb elemzése a Juniper Networks céget a világ második legnagyobb informatikai biztonsági eszköz gyártójának pozicionálja, a high-end tűzfalak és az SSL VPN eszközök piacán pedig az első helyre teszi - tájékoztatta szerkesztőségünket Dávid András, a céget itthon képviselő Relnet Kft. vezetője.
A tanulmány szerint a Juniper Networks a teljes biztonsági piac szegmensében 10% részesedéssel bírt 2006 második negyedévében és amelyik kategóriában jelen volt, ott további növekedés jellemezte. Új integrált tűzfal és útválasztó eszközök is megjelentek a közelmúltban a Junipertől. A következő időszakban ezek az eszközök tömegesen kerülnek majd a piacra, feltehetően tovább erősítve majd a Juniper pozicióját.

Az elemzés szerint a Juniper Networks az első számú high-end tűzfal és VPN gyártó a 30 000 USD, vagy afeletti eszközök árkategóriájában, 35%-os piaci részesedéssel. A high-end tűzfal/VPN termékek, mint a NetScreen 5200 / 5400 és az Integrated Security Gateway (ISG) 1000, 2000 széria segítségével akár 30Gbps feletti tűzfal és 15 Gbps feletti VPN adatátviteli sebesség is elérhető. A Juniper sikerének egyik kulcsa az IDP behatolásészlelő funkciók implementálása az ISG termékcsaládba. A Juniper Networks iparági szabványt teremtett a sokféle szolgáltatással rendelkező ISG termékcsaláddal, amely a közép- és nagyvállalatok, adatparkok igényét is ki tudja szolgálni mint egyedülálló tűzfal/VPN egység, behatolás detektáló/védelmi (IDP) rendszerrel.

A Juniper Networks a teljes SSL VPN piacon 27% részesedéssel bír, ezzel a piaci szegmens vezetője. Ennek a szegmensnek a Juniper egyébként azóta folyamatosan vezetője, hogy a kategória felvételre került a felmérésbe.

További információ: www.relnet.hu/hu/termekeink/juniper_networks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50