A Samsung megoldása akár 80%-kal is csökkenti a HDD energiafogyasztását

forrás Prim Online, 2006. szeptember 13. 14:01
A Samsung bejelentette, hogy új chipbe integrált rendszer (SoC) megoldást fejlesztett ki hibrid meghajtójához. A Samsung az új SoC megoldást a napokban mutatta be Szöulban, a hatodik éves sajtókonferenciáján.
A hibrid meghajtóban a Samsung új SoC-ja akár 4Gb flash memóriát is támogat adatpufferként. Maximalizálja a „lemez lepörgési” üzemmódját és akár 80%-kal is csökkenti az energiafogyasztást a hagyományos HDD-khez (merevlemez-meghajtókhoz) képest, valamint javítja a meghajtó megbízhatóságát. Támogatja továbbá a bebootolást a OneNAND-ról, ami a rendszerindítás teljes idejét több mint 10 másodperccel csökkenti.

A Samsung SoC megoldása hibrid meghajtóhoz egyetlen szilikondarabon tartalmaz egy nagy sebességű ATA interfészt eredeti parancs-sorbaállítással, egy HDD vezérlőt, egy SDRAM vezérlőt, egy OneNAND vezérlőt, valamint egy Agere „read channel”-t. A SoC megoldás ezenkívül tartalmaz még egy beágyazott kettős CPU magot (ARM7 és ARM9), ami lehetővé teszi a memória, a HDD és a motor független működtetését.

A Samsung által kifejlesztett hibrid meghajtó megoldások a Memória, a System LSI és a Tárhely üzletágak közös erőfeszítéseinek köszönhetők. A Samsung a SoC tömeggyártásának megkezdését novemberre tervezi.
Kulcsszavak: winchester Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15