Decemberben mutatkozik be Japánban a Sony Blu-ray felvevője

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 14. 10:10
A Sony Corp. bejelentette, hogy még az idei esztendő végén piacra dobja Japánban a Blu-ray (kék lézeres) technológiát alkalmazó DVD-felvevőjét, tovább erősítve ezzel pozícióit a nagyfelbontású optikai lemezes készülékek piacán.
A Sony, amely a Blu-ray formátumot támogatja a a Toshiba Corp. vezette "csapattal" szemben a nagyfelbontású DVD standard elismertetésében, további részleteket - pontos időpontot, árat és a világ többi részén történő bevezetés időzítését - nem közölt.

A cég már kínálja a Blu-ray meghajtókat Vaio számítógépeiben; a Blu-ray lejátszókat pedig október táján kezdi meg árusítani az Egyesült Államokban. Tervei között szerepel az is, hogy Blu-ray lejátszóval is felszerelt PlayStation 3 játékkonzolt novemberben dobja piacra a japán és az amerikai piacon egyaránt.

Az új generációs DVD-lemezekre és készülékekre történő váltás várhatóan megdobja majd az elektronikai gyártók eladásait, és új életet lehel a lassuló otthoni videó piacra. Ugyanakkor a két versengő csoport megegyezésének elmaradása az egységesített formátumról annak a költséges csatának az emlékét idézi fel, ami a 80-as években a VHS-Betamax között zajlott- komolyan  megzavarva a fogyasztókat.

A Sony árfolyama ma 1,2 százalékkal 4940 jenre emelkedett, hasonlóan a tokiói tőzsde ágazati indexéhez.
Kulcsszavak: Blu-ray Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09