A Microsoft már Zune-mobilt is készít

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 20. 20:15
A múlt heti Zune bemutató mondhatni, senkit nem ért váratlanul, ugyanis hónapok óta az "iPod-gyilkos" Microsoft MP3-player érkezésétől volt hangos a média, azonban annál nagyobb meglepetést okozott a hír, miszerint a szoftveróriás egy Zune-mobilt is piacra akar dobni.
Még csak idő sem volt arra, hogy szárnyra kapjanak hasonló pletykák, a redmondi konszern egyik képviselője máris bejelentette, hogy terveik között szerepel egy olyan hibrid készülék kifejlesztése, amely alkalmas lesz mind a médiafájlok lejátszására mind pedig telefonálásra. "A jövőre vonatkozólag annyit mondhatok, hogy előbb-utóbb előrukkolunk egy Zune-mobillal is"- nyilatkozta Chris Stephenson, a vállalat egyik felelős menedzsere.

A szoftveróriás képviselője azonban nem árulta el, pontosan milyen paraméterekkel fog rendelkezni az említett eszköz, mint ahogyan azt sem közölte, hogy mikorra várható annak megjelenése. Szakértők azt gyanítják, hogy a ZunePhone egy nagy tárolókapacitású merevlemezzel lesz felvértezve, és alkalmas lesz az a médiafájlok lejátszására.

Biztos (magukat meg nem nevezni akaró) forrásokra hivatkozó értesülések szerint az Apple is belekezdett egy hasonló hibrid készülék, az iPhone kifejlesztésébe, azonban a számítógépgyártó szóvivői ezidáig cáfolták a pletyka szinten terjedő hírt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09