A bolgár bankkártya-piacon a magyar Ingenico

Kovács Attila, 2006. szeptember 21. 16:15
Megkapta hitelesítését Bulgáriában az Ingenico Hungary Kft. POS terminálok csatlakoztatását szolgáló szoftvere. A bolgár kereskedelemi képviseletet áruval, illetve a fejlesztési feladatokat teljes egészében az Ingenico magyar leányvállalata látja el.
Az Ingenico Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Lengyelország és Kelet-Európa több állama után most Bulgáriában nyitott. „A kártyahasználat bolgár rendszere – több nyugat-európai példához hasonlóan – némileg eltér a magyar gyakorlattól. Bulgáriában egy nagy, Borica nevű elszámoló központ fogja össze és koordinálja az ország teljes kártyaforgalmát. Ehhez a központhoz csatlakoznak a bankok, illetve a kereskedelmi egységekben lévő POS terminálok és az ATM automaták” – mondta Lévai Gábor, az Ingenico hazai stratégiai igazgatója. Hozzátette: „Ahhoz, hogy egy új rendszer csatlakozzon ehhez az elszámoló központhoz, az alkalmazott szoftvernek teljesítenie kell bizonyos elvárásokat. Ezt a certifikációt kapta most meg az Ingenico rendszere.”

Lévai szerint Bulgária a bankkártyák tekintetében még egy nagyon friss, ugyanakkor nagyon kiszámítható piac. Az országban 2002-ben mindössze 2554 terminál üzemelt. Ez a szám 2006-ra már 6000 körül volt. Mivel sok a zöldmezős beruházás, tág tere nyílik a korszerűbb, chipkártyás rendszerek terjedésének. Az Ingenico tapasztalata szerint a POS terminálok egyes típusait gyorsított ütemben lehet majd bevezetni. Magyar szempontból külön említést érdemel, hogy a bolgár kereskedelmi képviselet technikai oldalról teljes egészében a magyar központhoz kötődik. Tehát nemcsak, hogy innen látják el áruval az országot, hanem a szoftveres, és egyéb fejlesztések is itt történnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50