Orosz pornóoldalak használják ki az Explorer hibáját

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 21. 18:32
Az amerikai Sunbelt Software biztonsági megoldásokat szállító cég munkatársai pár nappal ezelőtt egy olyan kártékony kódot fedeztek fel, amely kihasználja az Internet Explorer 6-os verziójának egy még javítatlan hibáját.
A specialisták elmondták, hogy az említett rés a Microsoft-böngésző vektorgrafikáért felelős VML-moduljában található, és már csak az is elegendő egy számítógép megfertőzéséhez, ha a felhasználók lehívnak egy olyan weblapot, amely manipulált VML-dokumentumokat tartalmaz. A szakértők szerint azonban ezekből újabban egyre több van, főképpen az orosz pornóoldalakra jellemző, hogy az Internet Explorer ezen újonnan felfedezett hibáját használják ki, és megpróbálnak kártevőket feltelepíteni a gyanútlan internetezők PC-ire. A Sunbelt képviselői elmondták még, hogy a szóban forgó kódot egy olyan szoftverrel hozták létre a hackerek, amelyet húsz dollár ellenében bárki beszerezhet az internetről.

Időközben a Microsoft is elismerte a böngésző veszélyes hibáját, és bejelentették, hogy munkatársaik már dolgoznak a biztonsági rést kijavító Patch-on, amit legkésőbb az október 10-én érkező frissítésükben közzétesznek. Addig is a szoftveróriás képviselői azt ajánlják az Explorerrel internetező felhasználóknak, hogy inaktiválják a böngésző JavaScript funkcióját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09