Egyre kevesebb a hackertámadás a választási informatikai rendszer ellen

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 25. 09:03
Egyre kevesebb a hackertámadás a választási informatikai rendszer ellen - mondta Farkas Lajos, az Országos Választási Iroda informatikai főtanácsadója egy pénteki sajtótájékoztatón.
Mint mondta, az október 1-jei önkormányzati választás ideje alatt is működni fog a hackertámadásokat elhárító szolgálat. Hozzátette: úgy tűnik, a hackerek számára kevésbé érdekes a választási informatikai rendszer, mert egyre kevesebb támadást érzékelnek.

Hangsúlyozta: a választás végeredménye úgy születik, hogy az eredeti okiratok, a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján a választási bizottság kiállítja a hivatalos jegyzőkönyvet és megállapítja az eredményt. A választás napján a www.valasztas.hu internetes oldalon elérhető és a szavazatszámlálások, jegyzőkönyv-feldolgozások alapján folyamatosan frissülő adatok azonban csak az előzetesek.

Ez a magyarázata annak, miért felesleges manipulálni kívülről a számítógépes adatbázist, hiszen annak alapján semmilyen eredményt nem állapítanak meg - tette hozzá.

Szavai szerint ha bárki "belülről" próbálkozna az adatok manipulálásával, az is percek alatt kiderül, mivel mindent figyelnek és naplóznak.
Kulcsszavak: politika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09