Nemzetközi IT-biztonsági guruk Budapesten

Kovács Attila, 2006. szeptember 26. 20:06
A szeptember 26-án sikeresen lezajlott II. Informatikai Biztonság Napja (ITBN) rendezvény szervezője, az Icon Számítástechnikai Zrt. sajtótájékoztatót tartott, amelyen Keleti Arthur, a cég biztonság üzletágának  igazgatója összefoglata a rendezvény eseményeit, illetve bemutatkozott három nemzetközi előadó.
Marcus J. Ranum, "a tűzfalak atyja", az első tűzfal kifejlesztője, akinek "A tűzfalak jövője – válasz az új veszélyekre" című előadását hallgatta meg a töb mint 500 résztvevő; Guy Lifshitz – az izraeli iTcon Ltd. vezérigazgatója, nemzetközi biztonsági szakértő konzulens (előadásának címe volt: "Tájékoztató a meglévő és a szükséges EU IT-biztonsági normatívákról"); valamint John K. Davies – a brit kormányzat IT-szakértő tanácsadója (aki "Brit kormányzati lépések az IT biztonság erősítéséért" címmel tartott előadást a konferencián).

Mint Keleti Arthur utalt rá, az idei, immár második eseményen a múlt évihez képest mind a hallgatói (ezren regisztráltak), mind az előadói-támogatói oldalon növekedett az érdeklődés. 29 nemzetközi és hazai IT biztonsági cég támogatta az eseményt.Mivel a szervezők újabb nagy lépést tettek meg az ITBN nemzetközivé válása felé, a szervezők már most kijelentették, jövőre ugyanekkor újra megrendezik az eseményt. Keleti kiemelte, Magyarországon a vállalatok keveset költenek az IT biztonságra. különösen igaz ez az állítás a termelési rendszerek IT biztonságának megteteremtésében és fenntartásában. Marcus Ranum rámutatott, az IT biztonsági iparágban ma a nagy multik diktálnak, a kicsiknek erőlködniük kell, hogy életben maradjanak, de inovatívabb képességeik, rövidebb termékfejlesztési, verziófrissítési  idejük folytán erre minden esélyük meg is van.      
Kulcsszavak: security Icon

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50