PowerShot G7: A Canon legújabb G-sorozatú modellje

magyar nyelvű menüvel

forrás Prim Online, 2006. október 4. 08:03
Szeptember 14-től kapható a nagysikerű PowerShot G6 fényképezőgép várva-várt utódja, a PowerShot G7. A klasszikusan formatervezett gép 10 megapixeles felbontással, 6-szoros optikai zoom-mal és képstabilizátorral ellátott objektívvel és az új DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkezik.
A DIGIC III gyors és hatékony képfeldolgozást tesz lehetővé, és tartalmaz két új funkciót is - az Arcfelismerés AF/AE funkciót és a továbbfejlesztett zajcsökkentő funkciót, amelyek együtt kibővítik a zajmentes felvétel-készítési tartományt az ISO 1600-as érzékenységig. A nagyfelbontású, 2,5 hüvelykes LCD kijelzőnek nagy látószöge és antireflektív bevonata van, így könnyebbé teszi a felvételek visszanézését. A lehetőségek további bővítése érdekében a vakupapucsra felszerelhetők a Canon Speedlite vakuegységei, valamint használhatók a géphez különböző előtét-objektívek is.

A PowerShot G7 főbb jellemzői:

10 megapixeles felbontás
6-szoros optikai zoom objektív képstabilizátorral és SR bevonattal
DIGIC III processzor iSAPS technológiával, zajcsökkentési és Arcfelismerés AF/AE funkciókkal
2,5” nagyfelbontású LCD nagy látószöggel és antireflektív bevonattal
ISO 1600 érzékenység a vaku nélküli fényképezésért
Ergonomikus formák külön vezérlőtárcsákkal a könnyű használhatóság érdekében
25 felvételi mód, többek között kézi expozíció és 2 egyedi beállítás
Extra telefotó állás a Digitális telekonverter és a Biztonsági zoom használatával
Vakupapucs a Canon Speedlite vakuk fogadására, és opcionális előtét-objektívek használata

Képminőség és optika

A PowerShot G7 profi fotósok által elvárt képminőséget és optikai teljesítményt nyújt. A 10 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók. A gyors, f/2.8 (W) – f/4.8 (T) 6-szoros optikai zoom-mal rendelkező lencse (35-210 mm fókusztartománnyal, kisfilmes gépnek megfelelően) tartalmaz egy optikai képstabilizátort is, a beremegés hatásainak elkerülésére, így a gép hosszú záridőkkel is használható gyenge megvilágítás mellett. Az objektív 9 lencsetagból áll, amelyek 7 csoportba vannak rendezve, és ezek közül az egyik kétoldalas aszférikus lencsetag, a szokásos torzítások javítására. A kompakt gépek közül ez az első, amelynek objektívje SR bevonattal rendelkezik, így elkerüli a szellemképek és a színhibák kialakulását.
DIGIC III processzor

Az új DIGIC III képfeldolgozó processzor továbbfejlesztett  reakcióidőkkel és színvisszaadással, valamint a zajcsökkentési funkciókkal olyan teljesítményt nyújt, amellyel elérhető az ISO 1600-as érzékenység is. A külön ISO beállítógomb segítségével gyorsan váltható a használni kívánt érzékenység. A processzor lehetővé teszi a DDR-SDRAM használatát, amely eddig a professzionális EOS fényképezőgépek sajátja volt, így az adatátviteli sebesség jelentősen megnőtt.

Arcfelismerés AF/AE funkció

Ez az új, portrék és csoportképek készítéséhez használható Canon technológia a 9-pontos autofókusszal együttműködve gyorsan felismeri a portréképeken a személyek arcát, majd az élességet és az expozíciót ezekhez optimalizálja. Ha több arc is szerepel a képen, a funkció képes eldönteni, hogy melyik legyen éles. Ha az Arcfelismerés algoritmus szerint a képen nincsenek arcok, akkor a gép visszatér a 9-pontos AiAF-hez.

Fotósok számára készült

A klasszikus fényképezőgépekhez hasonlóan az új digitális gép ergonomikus formákkal rendelkezik, az analóghoz hasonló vezérlőelemekkel, vezérlőtárcsával és egy testre szabható vezérlőgombbal, amelynek funkciója változtatható. A használhatóságot tovább javítja a 207000 képpontos, 2,5” színes LCD kijelző. Az antireflektív bevonat lehetővé teszi a használatot napfényben is, a nagy látószög pedig  a képek könnyebb visszanézését.

A 25 felvételi mód között található egy kézi expozíciós mód, valamint két egyedi beállítás, így a felhasználó a saját preferenciái szerint állíthatja be a gépet. A felvételi módokat segítik a különböző egyéb profi funkciók és jellemzők, mint például az Expozíciósorozat, vagy a semleges (ND) szűrő. Beállítható vakuszinkron a 2. redőnyre, a kreatív expozíciók eléréséhez, és rendszeres időközönként való felvételkészítés is beállítható, 1-60 perces időközzel, így akár 4 napon keresztül is készíthetők szabályos intervallumokban felvételek.

A fényképezőgép lehetővé teszi a nagyfelbontású XGA (1024 x 768 képpontos) videók rögzítését, 15 kép/másodperces képfrekvenciával. VGA és QVGA videófelvételek is készíthetők 30 kép/másodperces frekvenciával.

Az új Biztonsági zoom funkció a nagy felbontást használja ki arra, hogy extra nagyítást tegyen lehetővé a képminőség romlása nélkül – kis méretű képek készítése esetén akár 14-szeres nagyítás is lehetséges, a képeslap méretű (10 x 15 cm) fényképek fotó minőségben történő nyomtatásához. A felhasználó utánozhatja az extra teleobjektívek hatását a Digitális telekonverter3 funkcióval, amely további nagyítást tesz lehetővé.

Kiegészítők

A Canon Speedlite vakuk támogatásán kívül a PowerShot G7-hez használható nagylátószögű (0,75x) és tele (2,0x) előtét-objektív is. A vízhatlan tok lehetővé teszi a víz alatti felvételkészítést akár 40 m mélységig.
Kulcsszavak: kamera Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50