ÚJ HP iPAQ kézigépek és 3G szélessávú vezeték nélküli noteszgép

forrás Prim Online, 2006. október 4. 16:21
Ma a HP új HP iPAQ Pocket PC-kkel bővítette mobilkínálatát, és bejelentette az aktív üzleti felhasználók mobil produktivitását még magasabb szintre emelő 3G szélessávú vezeték nélküli noteszgépe piaci bevezetését.
A bemutatott termékek: a minden ízében új HP iPAQ rx5000 sorozatú Travel Companion, a HP iPAQ rw6815 Personal Messenger és a HP iPAQ rx4000 Mobile Media Companion. Az új HP iPAQ kézigépek a legújabb Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel dolgoznak. Egyszerűbb navigációval és adathozzáféréssel fokozzák gazdájuk produktivitását, valamint javítják a mobilkommunikáció és szórakozás színvonalát.

A produktivitásfokozó választék

A HP iPAQ Travel Companion ideális útitárs. Előtelepítve, üzemkész állapotban biztosítja gazdájának a fejlett navigációs rendszerek valamennyi kellékét – az autós bölcsőt és töltőt is beleértve. Egyetlen gombnyomás, és máris indulhat a munka! A stílusos, új külső komplett funkcionalitású kézigépet takar: mobil irodai és szórakoztató jellemzőkkel, és (egyes modelleknél) az integrált WLAN-nak köszönhetően mobil csatlakozási lehetőséggel az internetezéshez és az elektronikus levelezéshez. Az innovatív, vékony és elegáns formai kialakítású eszköz akár gépkocsiban, akár a városban gyalog járva-kelve könnyen kezelhető.

Főbb jellemzői:

·    Integrált, nagy teljesítményű GPS antenna és a legújabb SiRF Star III GPS vevő
·    navigációs szoftver és térképcsomag a belső, modelltől változóan 1 vagy 2 GB-os flash-memóriára előtelepítve
·    Útvonalválasztás – a leggyorsabb, a legrövidebb, a fizetős autópályákat kikerülő, kerékpáros vagy gyalogos útvonal
·    Az útvonaltervezés keretében a felhasználó több úti célhoz is kérhet navigálást egy útvonalon belül

A HP iPAQ rw6815 Personal Messenger méretben törpe, csatlakozási lehetőségeit és funkcionalitását tekintve viszont óriás. Felhasználója telefonálhat, szöveges és azonnali üzeneteket küldhet, szörfözhet az interneten és lehívhatja e-mail üzeneteit, hogy csak néhány példát említsünk. Főbb jellemzői:

·    Naptár, címtár, feladatlista és automatikus e-mail szinkronizálás a mobiltelefonos hálózaton keresztül Direct Push technológiával, az időpontok, fontos telefonszámok és feladatlisták frissítése
·    A Microsoft Office segítségével a felhasználó bárhol és bármikor megtekintheti prezentációit, táblázatait és dokumentumait, így valóban idő- és térbeli korlátok nélkül dolgozhat.
·    Szórakoztató jellemzők: zene- és videólejátszás, fotómegjelenítés és beépített HP Photosmart fényképezőgép egyetlen ultrahordozható csomagban
·   
A HP iPAQ rx4000 Mobile Media Companion több mint 1 GB szabadon felhasználható memóriájának köszönhetően a felhasználó bárhova egyszerűen magával viheti zenei fájljait, fotóit és videóit (utóbbit csak az rx4500 modell esetében). Az rx4500 modell Secure Digital kártyanyílással is rendelkezik (SDIO támogatással), így lehetővé teszi a tartalom SD és MMC memóriakártyára mentését. További fontos jellemzői:

•    A HP Photosmart Mobile szoftver digitális fotóalbummá alakítja a kézigépet: széles látószögű, élénk színhatású kijelzőjén jelenítve meg a képeket.
•    Az rx4000 támogatja a Skype-ot. (A Skype szoftverrel rendelkező felhasználók ingyenes PC-PC közti hívásokat bonyolíthatnak az interneten keresztül.) Az ingyenes szoftver letöltése és használata is egyszerű. A telepítést követően csatlakoztatni kell a fülhallgatót, és indulhat az első hívás!

A bemutatott iPAQ gépek mindegyike többféle csatlakozási és adatvédelmi jellemzővel rendelkezik: pl. (egyes modelleknél) az internetezést és az e-mailezést támogató WLAN hozzáféréssel. A Bluetooth 2.0 EDR technológia a más Bluetooth eszközökkel folytatott, kis hatótávolságú kényelmes, vezeték nélküli kommunikációt támogatja1. Segítségével a felhasználó szinkronizálhatja személyi adatait, vezeték nélkül szörfözhet az interneten, vagy kábelcsatlakozás nélkül is kinyomtathatja fotóit valamelyik HP Bluetooth nyomtatóval. Ezen túlmenően, a ma bemutatott iPAQ gépek mindegyike tartós tárolóval (persistent storage) segít megelőzni az adatok, a beállítások és a telepített alkalmazások elvesztését abban az esetben, ha a felhasználó kiveszi, vagy elfelejti feltölteni az akkut. Az összes új termék megfelel az EU RoHS irányelvében foglalt követelményeknek. Az élettartam végén a HP kijelölt helyeken összegyűjti és díjmentesen újrahasznosítja termékeit.

HP Compaq nc6400 noteszgép: professzionális szélesvásznú mobilitás

A 3G szélessávú vezeték nélküli csatlakozást (UMTS/HSDPA) támogató beépített antennákkal ellátott HP nc6400 tökéletes választás a normál Wi-Fi-nél magasabb szintű vezeték nélküli csatlakozást igénylő, sokat utazó felhasználók számára.
A HP nc6400 az Intel Core 2 Duo lapkával dolgozik, így felhasználója komplex programok futtatásakor is megnövelt teljesítményt élvezhet, és több alkalmazás párhuzamos használatával, több feladatot végezhet el rövidebb idő alatt. A HP nc6400 szélesvásznú, 14,1 hüvelykes kijelzőjén 3D grafikák is megjeleníthetők. A nagyobb szállítók közül a HP biztosít először noteszgépéhez adatvédelmi szűrőmegoldást (HP Privacy Filter), amely gondoskodik róla, hogy az üzleti adatok csak a felhasználó számára legyenek láthatók.

Ár és piaci bevezetés

A HP iPAQ rx5000 sorozatú Travel Companion és a HP iPAQ rx4000 Mobile Media Companion november végére kerülnek a magyarországi boltokba, a HP iPAQ rw6815 Personal Messenger pedig október végétől kapható az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon:

·    HP iPAQ rx5000 sorozatú Travel Companion: modelltől függően 449-549 euró
·    HP iPAQ rw6815 Personal Messenger: 599 euró
·    HP iPAQ rx4000 Mobile Media Companion (egyes piacokon): modelltől függően 299-399 euró

Az integrált 3G szélessávú vezeték nélküli technológiával ellátott HP nc6400 noteszgép magyarországi forgalmazásáról egyelőre nincs információ.
Kulcsszavak: pda notebook HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50