Az Ön PC-je elég erős a HD-tartalmakhoz?

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 5. 18:17
Mindazon felhasználók, akik azt tervezik, hogy a közeljövőben beszereznek egy következő generációs kéklézeres meghajtót, joggal hihetnék, hogy ez már elegendő is lesz ahhoz, hogy teljes pompájukban élvezhessék PC-jükön a nagyfelbontású filmeket, azonban ez mégsem így van.
A Tokió közelében megrendezett Ceatec szórakoztató elektronikai vásár HD DVD standján ugyanis egy olyan prezentációnak lehettek szemtanúi az ott lévők, amely azt bizonyította, hogy a High Definition tartalmak igencsak igénybe veszik a számítógép erőforrásait. A bemutatón az illetékesek egy 3,2 GHz-s Pentium D lapkával felszerelt komputeren indították el a Shinobi című filmet, lejátszás közben pedig figyelték a CPU megterhelését, ami 70% volt.

Noritaka Baba, a Cyberlink egyik menedzsere elmondta ezzel kapcsolatban, hogy a Blu ray illetve HD DVD lemezeken tárolt videók MPEG2-, VC1- vagy MPEG4 AVC tömörítést használnak, melyek közül az utóbbi veszi leginkább igénybe a számítógép processzorát. Cégük szerint az asztali rendszerek esetében az alsó határ egy 3,2 GHz-s Pentium D CPU, a noteszgépeknél pedig ajánlott egy kétmagos T2500-as (2 GHz) megléte, hogy minden további nélkül lejátszhassák a felhasználók az MPEG4 AVC kódolású nagyfelbontású tartalmakat is.
A Cyberlink internetes oldaláról (http://www.cyberlink.com/english/support/bdhd_support/diagnosis.jsp) letölthetnek az érdeklődők egy ingyenes szoftvert, amely a komponensek elemzése után megmondja, hogy HD ready-e a PC-nk vagy sem.
Kulcsszavak: HD PC HD DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50