Újratölthető, lapos,és különleges navigációjú Logitech billentyűzet

forrás Prim Online, 2006. október 7. 17:17
A Logitech bemutatta a kifinomult formatervezés és az úttörő innovációs megoldások legmodernebb ötvözetét, a Logitech diNovo Edge billentyűzetet. A Logitech 2003-as eredeti, díjnyertes diNovo Media Desktop billentyűzetének tervezési hagyományait követve, a diNovo Edge is kellemes kiegészítőjévé válik bármilyen modern lakásbelsőnek.
A magasfényű bevonattal ellátott, mutatós és kényelmes új billentyűzetet egyetlen áttetsző plexidarabból vágják ki lézersugárral, majd egy polírozott alumínium keretbe ültetik. Minimalista stílusához hűen viszonylag kevés gombot kapott, valamint olyan dinamikusan megvilágított miniatűröket, amik kikapcsolt állapotban teljesen eltűnnek a szemünk elől. A billentyűzet számos újítása és fejlett műszaki megoldásai ellenére hihetetlenül karcsú: mindössze 19 milliméter vastag.

A diNovo Edge a Logitech első újratölthető akkumulátorokról működő billentyűzete, amiben egy érintőlapos navigációs- és gördítőpanel, valamint  Bluetooth vezeték nélküli átvitel is helyet kapott..

Kifinomult minimalista formaterv

A Logitech 2003-ban bemutatott, első generációs diNovo billentyűzetének formaterve a vásárlók körében népszerű minimalista ízlésvilágot szolgálta. Éles sarkai és ultralapos felépítése a divatos TFT monitorok külsejét idézték. Az új diNovo Edge billentyűzet ezt a megközelítést még egy lépéssel tovább viszi: érintőlapos technológiát és a billentyűzet felületébe simuló vezérlőelemeket használva sikerült csökkentenünk a nyomógombok és illesztések számát, az áttetsző plexi váz mögött pedig narancsos fényben úszó háttérvilágítást helyeztek el.

A félig áttetsző felület lehetővé teszi, hogy a billentyűzet felületére rajzolt, dinamikusan megvilágított miniatűrök a háttérvilágítás kikapcsolt állapotában teljesen láthatatlanok maradjanak. A funkcióbillentyűt lenyomva megjelennek az F-gombok másodlagos funkcióit jelképező ábrák, köztük multimédia vezérlőgombokkal és alkalmazásokat elindító gyorsbillentyűkkel. A funkcióbillentyűt elengedve a miniatűrök eltűnnek, a billentyűzet felső panele pedig visszavált alapértelmezett üzemmódjába.

A billentyűzet alacsony építésű, jól fekszik az asztal felületén vagy akár az ember ölében. Számos kutatás bebizonyította, hogy az alacsonyabb építésű billentyűzetek csökkentik a csukló igénybevételét, így elkerülhető velük a kézfejben és az alkarban egyébként fellépő kényelmetlen érzés.

Tökéletes navigáció

A diNovo Edge billentyűzet navigációs képességei az irodai és az otthoni számítógép-felhasználás során is tökéletesen megállják a helyüket. A különleges szolgáltatások remekül használhatók Windows XP, Windows XP Media Center Edition vagy a később megjelenő Windows Vista operációs rendszerek alatt. A billentyűzeten van például egy speciális „start” gomb, amivel elérhető a Vista start menüje, és egy F-gomb, ami egyetlen mozdulattal elővarázsolja a Vista kereső szolgáltatását.

A billentyűzeten megtalálható még az újdonságnak számító érintőlapos TouchDisc is, amivel az egér használata nélkül lehet a felhasználói felület elemeit görgetni vagy köztük navigálni. Mutatóujjunkat az érintőlapon csúsztatva irányíthatjuk az egérmutatót a képernyőn, körkörös mozdulatokkal pedig vízszintesen és függőlegesen is görgethetjük a dokumentumok tartalmát.
A TouchDisc felett elhelyezett érintésérzékeny hangerőszabályzóval gyorsan és egyszerűen beállíthatjuk a számítógép hangerejét. A billentyűzet bal oldalán három nagyító gomb (nagyítás, kicsinyítés és 100 százalékos nézet) segít a digitális fényképek böngészésében. A mutatógomb és a TouchDisc együttes használatával akár kétkezes navigáció is lehetséges.

Gépelés felsőfokon

A Logitech PerfectStroke rendszerének köszönhetően a diNovo Edge billentyűzeten minden egyes gombnyomás gördülékeny és biztos érzés. A PerfectStroke „mikro-ollós” mechanizmusa gondoskodik róla, hogy egyenletesen oszoljon meg a gombok felületére gyakorolt nyomás. Sok billentyűzeten ha egy gomb szélét nyomjuk meg, a gomb megszorul, és sokkal nagyobb erő kell a lenyomásához. A diNovo Edge billentyűzetnél a gombnyomáshoz ugyanakkora erő kell akkor is, ha a gomb közepére vagy a szélére helyezzük az ujjunkat. A Logitech külön gondot fordított az egyes gombok lenyomásához szükséges erő és mélység kiszámítására, hogy mindegyik a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Vezeték nélküli adatátvitel

A Bluetooth vezeték nélküli adatátvitel segítségével a diNovo Edge billentyűzet közvetlenül – a tartozék USB mini vevőállomás nélkül is – kapcsolódni tud olyan számítógépekhez, amik támogatják a Bluetooth technológiát. A beépített Bluetooth nélküli számítógépeknél a mini USB vevőállomást a számítógép egy szabad USB csatolójába kell dugni, és a billentyűzet máris üzemkész.  A billentyűzet és a vevőállomás a gyártás során össze lettek hangolva, így bedugás után automatikusan megtalálják egymást.
A Bluetooth vezeték nélküli adatátvitellel a billentyűzet a számítógéptől akár 10 méteres távolságban is használható, ami nagyobb, mint a legtöbb manapság kapható vezeték nélküli billentyűzet hatótávolsága.

Töltőállomás

A diNovo Edge billentyűzethez jár egy elegáns tartóállvány, ami egyben akkumulátor töltőként is szolgál. Amikor az állványra tesszük, a billentyűzetet az asztal lapjára merőlegesen áll, így nem foglal sok helyet. Két órányi töltéssel a billentyűzet akár két hónapig is használható.

Ár és elérhetőség

A Logitech diNovo Edge billentyűzet az Egyesült Államokban és Európában is novembertől kezdve lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában €199,99, magyarországi javasolt végfelhasználói ára még nem ismert. A billentyűzettel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Logitech internet oldalának Advanced Peripherals részlegében, a www.logitech.com/advanced címen.
Kulcsszavak: billentyűzet Logitech

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09