Új Logitech hangszóró

forrás Prim Online, 2006. október 11. 11:55
A Logitech bemutatta a Logitech X-540 hangszórórendszert. Az X-540 a beépített mátrix surround hangtechnológia révén még kétcsatornás audioforrással is élvezhetővé teszi a surround-hangzást. Azok számára pedig, akik lapos képernyőt használnak, és nem találnak helyet a középső sugárzónak, a Logitech beépített középsugárzó-klipje biztos rögzítést tesz lehetővé a monitor tetején.
A hanganyagok többsége – így a játékok és a digitális zeneszámok is – mindössze kétcsatornásra van kódolva, és ezzel meglehetősen lekorlátozzák az 5.1-es rendszerek kihasználhatóságát. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround-technológiával készült terméke, amely (Európában) 100 euró alatti áron kapható, úgy osztja az audiojelet az ötcsatornás hangzás érdekében, hogy közben nem torzul a hangminőség. A mátrix gombot a maximális kényelem érdekében a középkonzolon helyezték el a főkapcsoló, a hangerő-szabályzó és a fülhallgató-kimenet mellett.

Napjainkban egyre több játékos használ lapos monitort, amelynek tetején – a hagyományos katódsugár-csöves készülékekkel ellentétben – nincs sima felület, ezért a középső hangsugárzót sem lehet elhelyezni rajta. A Logitech úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy egy monitorklippel látta el a középső hangsugárzót. A klip biztonságosan rögzíti a középső hangszórót a lapos képernyő felső élének hátulján. Azok számára, akik ragaszkodnak CRT monitorukhoz, a középső sugárzó rögzítőklipje állványként is szolgál, hogy a monitor tetejére állíthassák a hangszórót, vagy akár elé, az asztalra.

A kijelölt középső sugárzónak és hozzá illesztett első és hátsó szateliteknek köszönhetően a Logitech X-540 rendszer kiegyensúlyozott térhangzást biztosít. Az X-540 rendszert a Logitech  Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, amely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a magas frekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi két hangszórós szatelitek teljesítményét. Ezentúl egyenletes, intenzív hangzást érhetünk el a szoba bármelyik részén.

Az öt szatelit és a mélynyomó együttesen 70 watt RMS (Root Mean Square) teljesítmény leadására képes. A lefelé irányított mélynyomóba dinamikus, valós idejű equalizert szereltek a maximális basszus és minimális hangtorzulás érdekében.

A Logitech egyéb X-series termékeivel összehasonlítva az X-540 rendszer jóval modernebb formatervezéssel készült: szögletesebb és stílusosabb lett. A szatelitek hangszóróit masszív fémrácsok védik, a mélynyomóba pedig egy lefelé irányított hangszórót terveztek. A kényelmesen elérhető fülhallgatóval, amelynek kimenetét a központi kezelőfelületen helyezték el, a játékok és a zenék még személyhez szólóbb élményt jelentenek.

A Logitech X-540 rendszer várhatóan október elejétől kapható az Egyesült Államokban és Európában.
Kulcsszavak: periféria Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09