L2 gigabit switch PoE támogatással a D-Linktől

forrás Prim Online, 2006. október 15. 12:51
A D-Link új PoE kapcsolójával teljessé válik xStack menedzselhető switch családja: már nemcsak Layer3, hanem a kisebb cégek hálózati igényeit kielégítő Layer2 kivitelben is elérhető a PoE funkció. A DGS-3426P-vel kis- és középvállalati szinten is gyors, rugalmas és biztonságos, központilag menedzselhető hálózat építhető ki költség- és időtakarékos módon.
A Pover over Ethernet technológia lényege, hogy a különböző hálózati eszközök – elsősorban vezeték nélküli hozzáférési pontok, VoIP telefonok - elektromos áramellátását a meglévő adatkábeleken keresztül biztosítja a központi switch. A kevesebb kábel alacsonyabb hálózatépítési költségeket és nagyobb rugalmasságot eredményez. A legtöbb gyártó ezt a funkciót csak legmagasabb szintű eszközeinél biztosítja, a D-Link azonban elérhetővé tette a költségtakarékos hálózatok legfontosabb haszonélvezői, a kis- és középvállalatok számára is.

A 24 portos Gigabit L2+ stackelhető, menedzselhető switch 4 Combo SFP porttal és 2 bővítőhellyel rendelkezik 10GE modulok számára, így teljesen integrálható L3 maghálózati switchekre épülő hálóatokba. Minden 10/100/1000Mbps 802.3af PoE port 15.4W teljesítmény leadására képes. A rugalmasságot és a költségtakarékos kiépítést tovább segíti a D-Link Single IP Management (SIM) technológiája, mely egyetlen IP-címről menedzselhetővé teszi a kapcsolókat, így azok virtuális stacket alkotnak – a hagyományos stackelésnél felmerülő költségek nélkül.

Természetesen fizikai 10G stackelés is lehetséges a két bővítőhelybe illesztett modulokkal. Legfeljebb 12 eszköz kapcsolható így össze, mely Gyűrű topológiában 288 Gigabit portot eredményez. A nagysebességű stackelésnek köszönhetően mindig annyi port áll rendelkezésre, amennyire szükség van.

A DGS-3426P átfogó biztonsági csomagot is kínál: L2/L3/L4 multi-layer Access Control Listák, 802.1x felhasználó hitelesítés TACACS+ és RADIUS szerveren keresztül, Layer 3 IP v.4/v/6 statikus routing. A D-Link proaktív hálózati védelmi mechanizmusa, a ZoneDefense D-Link NetDefend tűzfalakkal együtt alkalmazva hatékonyan blokkolja a hálózaton belülről érkező fertőzéseket is.

A biztonságot tovább növeli a GARP/GVRP és 802.1Q VLAN támogatás. A rosszindulatú forgalom ellen pedig a D-Link Safeguard Engine véd. A VoIP, ERP, Inranet és videokonferencia alkalmazásokat széleskörű L2/L3/L4 QoS/CoS funkciók támogatják.
Kulcsszavak: D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50