A T-Systems az informatikai piac vezető szerepére törekszik

MTI Sajtóadatbank, 2006. október 16. 08:06
A Magyar Telekom (MT) informatikai üzletágaként funkcionáló T-Systems 2008 januárjától kezdi meg működését abban a végleges struktúrában, amellyel pár éven belül az informatikai piac legnagyobb szereplőjévé kíván válni - mondta Tankó Zoltán, a T-Systems vezérigazgató-helyettese pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
Közölte, hogy a T-Systemset jelenleg a nemrég megvásárolt KFKI Csoport három cége, a BCN Rendszerház, az Integris, és az MT-n belül egy külön részleg alkotja. Ezeknél az egységeknél jelenleg összesen mintegy 1.300 fő dolgozik.

Az üzletághoz kapcsolódik a közeljövőben a most még külön cégként jegyzett T-Systems Hungary, amely egyelőre csak 49 százalékban az MT tulajdona, 51 százalék a Deutsche Telekomhoz tartozik - jelezte a vezérigazgató-helyettes. Hozzátette: az MT T-Systems üzletága "használja" az év elején megvásárolt Dataplex-et is, ám ez a cég profilja miatt a T-Online üzletághoz tartozik. Az MT rövid távon nem tervez további tranzakciókat, a cél elsősorban a stabilizáció - jelentette ki Tankó Zoltán.

Kifejtette: a jövő év elejéig derül ki az, hogy a T-Systemshez tartozó cégek együttműködése milyen formában valósul meg. A stratégia végrehajtása egy év alatt lezajlik. A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte, hogy a T-Systems a párhuzamosságok felszámolását nem elsősorban létszámleépítéssel igyekszik megoldani.

Tankó Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy a magyarországi informatikai cégek összesen mintegy 400 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek. A heterogén piac alig felét 10 nagy szereplő birtokolja, a fennmaradó hányadon sok kis cég osztozik. A MT úgy kíván a piacvezetővé válni, hogy három éve még egyáltalán nem rendelkezett informatikai bevétellel - jegyezte meg a vezérigazgató-helyettes.
Kulcsszavak: T-Systems Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50